X

Gebroeders Van Helvoirt maken een overstap

Het komende seizoen gaan Eric en Sem van Helvoirt samen een stapje hoger. De Brabanders gaan beide hun eerste volledige seizoen in een nieuwe klasse rijden. Eric neemt afscheid van de 2-takt machine, hij gaat uitkomen in de MX2-klasse. Sem zal, na dit jaar al kennis gemaakt te hebben, uitkomen op de 125cc machine. De kalender zal hoofdzakelijk bestaan uit het KNMV Dutch Masters of Motocross en het KNMV Nederlands Kampioenschap in hun klasse. Ook staan er ADAC MX Masters wedstrijden op het programma later in het seizoen.

In 2023 begon de inmiddels 14-jarige Sem in de 85cc klasse maar later in het jaar werd de overstap gemaakt naar de 125cc machine. Hierdoor kwamen de broers samen in actie tijdens de wedstrijd in Hummelo. De jongste wist een knap debuut te maken door in de eerste manche als 13e over de finish te komen. Eric werd zesde maar later op de middag ging het mis op de eerste bult na de start. De 17-jarige crosser gaat onderuit en Sem rijdt over de motor! Bij deze val breekt Sem zijn arm terwijl zijn grote broer met de gehavende machine verder moet. Met een pijnlijk lichaam en zonder buddyseat wordt de wedstrijd uitgereden. Daarmee worden belangrijke punten gepakt voor het ONK125 waardoor hij later het kampioenschap als derde weet af te sluiten.

Halverwege het afgelopen seizoen hebben beide crossers de overstap gemaakt naar GasGas motoren. Voor de vele jaren samenwerking met VandeLaarRacing worden Ryan de Beus en Kees van Melis hartelijk bedankt voor de samenwerking. Vanaf het komende seizoen zal Axl van de Elzen van Axleration Motorsport de Oostenrijkse motoren prepareren. De crossers zelfs gaan de werkzaamheden doen aan de motoren met de begeleiding van Axl. Dit motoren worden opnieuw voorzien van de vering van Buxur. De samenwerking met Maurice van den Broek loopt al vele jaren vol tevredenheid! Wat zoals de man uit Boekel altijd zegt: “Zonder vering gaat alles naar de tering”. Het afgelopen seizoen kwamen de crossers uit Venhorst al uit in de kleding van WLM. Dat zal ook het geval zijn in 2024 en ook de motoren worden voorzien van een WLM design.

Het NK begint op zondag 10 maart in Oss, een week later wordt de eerste KNMV Dutch Masters of Motocross verreden op het circuit van Harfsen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Onbekend