X

Dakar Rally: Adrien Van Beveren de beste in eerste dag van 48-uursetappe

De resultaten van deze 48-uursetappe komen morgen vermits deze stage over twee dagen loopt. Er moest zuinig worden omgesprongen met het brandstofverbruik en de Franse HRC-Honda rijder Adrien Van Beveren dit dit prima deze ochtend. 

Ricky Brabec werd tweede en neemt de virtuele leidersplaats over van Ross Branch (Hero). Bij de auto’s en de trucks werd dit eerste gedeelte van de 48 uurstage ingekort vanwege tankpunten die ver uit elkaar lagen maar niet zo bij de motoren. Pablo Quintanilla was het voornaamste slachtoffer van dit feit en verloor massaal veel tijd.

Skyler Howes verdween uit de rally met een defecte motor.

Joan Barreda startte als eerste maar nam zo zijn naaste achtervolgers mee in het spoor. Brabec en Van Beveren profiteerde volop van het broodkruimelspoor van Barreda. Skyler Howes kreeg vandaag pech met zijn HRC Honda en omdat een reparatie niet mogelijk was verdwijnt hij uit deze Dakar Rally. Toby Price (KTM) werd vandaag virtueel derde. Onze drie Belgen Jérôme Martiny, Pierre Saeys en Joris Van Dyck reden een prima eerste deel van deze tweedaagse etappe.

De rijders krijgen vandaag een tentje en militair proviand om één nacht in de woestijn door te komen en moeten morgenvroeg om 8u lokale tijd weer aan de bak voor deel twee van deze monsteretappe. Er is totaal geen communicatie met de buitenwereld waardoor de rijders geen enkel idee hebben over hun prestaties van vandaag.