Triumph debuteert dit weekend in Europa en de VS

Triumph debuteert dit weekend in Europa en de VS
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Triumph Motorcycles zal komend weekend haar eerste competitiemeters afleggen op hun nieuw ontwikkelde TF 250-X. In de zomer van 2021 werd het nieuws door Ricky Carmichael wereldkundig gemaakt dat het merk naar de motorcross stapt. Dit weekend debuteren hun teams tijdens de eerste ronde van het Spaans kampioenschap en de East Coast 250SX Supercross in de VS.

De eerste MXGP is pas in maart, maar Triumph maakt dit weekend al hun grote debuut in de motorcross, zij het op een lager niveau. Mikkel Haarup en Camden McLellan zullen deelnemen aan de openingsronde van het Spaanse kampioenschap in Talavera de la Reina.

Spaans kampioenschap

McLellan en Haarup liggen onder contract voor deelname aan het WK MX2. McLellan is overgestapt van JM Honda, terwijl Haarup nu weer een fabriekszitje heeft nadat hij vorig jaar bij DRT Kawasaki en WZ KTM reed. Het tweetal heeft tijdens het voorseizoen in Spanje veel rondjes gereden en dus is het uitkijken naar de prestaties van de twee in Spanje. Het duo staat onder het toeziend oog van Clément Desalle die een sleutelrol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van de motor.

East Coast 250SX Detroit

Het zijn Jalek Swoll en Evan Ferry die nu zaterdag in Detroit in actie zullen komen op het Brits merk. Swoll heeft de overstap gemaakt van Factory Husqvarna, terwijl Ferry de overstap maakt van de amateur- naar de professionele racerij. Ook Joey Savatgy ligt onder contract maar hem zien we pas terug tijdens de AMA Nationals.

LEES MEER  Everts pakt zijn tweede pole in de modder

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …
 • Gajser op de pole in Maggiora voor Herlings en Bogers

  Gajser op de pole in Maggiora voor Herlings en Bogers

  In Maggiora heeft Tim Gajser zijn vijfde pole-postion van het seizoen veroverd. De Sloveen won de kwalificatiewedstrijd tijdens de tiende wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MXGP voor Jeffrey Herlings en …
 • Everts pakt zijn tweede pole in de modder

  Everts pakt zijn tweede pole in de modder

  Voor de tweede keer dit jaar heeft Liam Everts de “RAM Qualifying Race” gewonnen. De 19-jarige crosser wist tijdens de Italiaanse Grand Prix te winnen op zaterdagmiddag voor Simon Langenfelder …
 • Dean Gregoire keert ziek naar huis

  Dean Gregoire keert ziek naar huis

  Na een keurige zesde tijd in de tijdtraining moet Dean Gregoire zich afmelden voor de wedstrijden. De Brabander is te ziek om tijdens de zevende wedstrijd van het Europees Kampioenschap …