DE VMCF-kalender en de BK-proeven

DE VMCF-kalender en de BK-proeven
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het heeft door de vele samenwerkingen van de VMCF-federatie heel wat voeten in de aarde gehad om de nieuwe kalender van de jongste federatie samen te stellen. Yvo Peeters en zijn equipe konden dit weekend de BK-proeven vastleggen en ook reeds enkele nieuwe locaties bekend maken.

Uiteraard gaat de samenwerking met de zusterfederatie MCLB ook in 2024 verder zodat de rijders op vrije wedstrijddagen probleemloos kunnen aantreden bij MCLB en ook de MCLB-rijders van harte welkom zijn bij VMCF. Meer dan voldoende rijgelegenheid dus voor het nieuwe seizoen.

Op zaterdag wordt het ook al druk op de VMCF-organisaties want naast de vrije trainingen en een aantal Oldtimer-wedstrijden, organiseert VMCF ook het BK E-bikes. Maar liefst tien wedstrijden staan op zaterdag gepland voor de electric-bikes met de finale in Wambeek als sluitstuk.

Reeds eerder was gekend dat schitterende omlopen zoals Nismes en Mons hun come-back maken maar ook de eerder verloren circuits van Herfelingen en Koningshooikt maken hun terugkeer in de MX. Naast Axel wordt er ook tweemaal de grens overgestoken met wedstrijden in Boekel terwijl er ook een aantal races met de bevriende FPCNA-federatie gepland staan.

De klassiekers blijven ook allen van de partij en worden aangevuld door enkele nieuwkomers zoals Hautrage, Flemalle en speelt VMCF met FPCNA ook weer gastheer voor de Coupe d’Avenir in Baissieux. De Heeserbergen in Lommel en Full gazz motorcross crew  ontvangen de VMCF-rijders het eerst in 2024 op 23 en 24 Maart. De BK-proeven werd over zoveel mogelijk organisatoren verspreid zodat iedere categorie normaal 9 proeven en 1 finale voor de wielen geschoven krijgt.

LEES MEER  De Yamaha-boys over hun race in Tsjechië

 

  • Klasse 1 / Catégorie 1 : Juniors/ Nationalen/Nationaux – Inters
  • Klasse 2 / Catégorie 2 : Beloften/Espoirs – Nieuwelingen/Débutants – Masters – Seniors
  • Klasse 3 / Catégorie 3 : pitbikes/ Dames/ Experten
  • Klasse 4 / Catégorie 4 : Jeugd/Ecolages& Aspiranten/Aspirants
  • J : jeugdbegeleiders : M : Mark Boot T : Thibo Van den Hauwe, F : Filip Goris A : Allen
  • Zijspannen VMCF
  • Belangrijk: Regelmatigheidskampioenschap vanaf de eerste tot en met de laatste VMCF cross.
  • BK BMB

Foto: Brianmxphotography en Manu Jacques

Uw reacties

Ook te lezen