De wedstrijd in Lacapelle-Marival wordt een mini-GP

De wedstrijd in Lacapelle-Marival wordt een mini-GP
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Op 24 en 25 februari gaat het Franse Elite-kampioenschap van start in Lacapelle Marival, waar verschillende MXGP-teams hun laatste opwachting zullen maken net voor de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap in Argentinië.

De club, die al meerdere jaren gastheer is van een internationale wedstrijd, organiseerde ook de GP van Frankrijk in 2021 en is van plan om dat de komende jaren opnieuw te doen, maar concentreert zich momenteel op het Franse kampioenschap. Dit jaar doen ze dat opnieuw door de openingsronde te organiseren. En dit evenement krijgt een voorproefje van de GP, want verschillende fabrieksteams hebben bevestigd dat ze aanwezig zullen zijn om het op te nemen tegen de vaste hoofdrolspelers van de Franse serie.

Dus naast Gregory Aranda, Pierre Goupillon en Valentin Guillod, Calvin Fonvieille, Tom Guyon, Maxime Desprey, Mathys Boisrame en Mathis Valin, die in het hele kampioenschap rijden, hebben we een aantal topteams achter het starthek staan met het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team (Jago Geerts en Maxime Renaux), het Kawasaki Racing Team (Jeremy Seewer), Nestaan Husqvarna Factory Racing (Kay De Wolf, Lucas Coenen, Mattia Guadagnini), Red Bull KTM Factory Racing (Sacha Coenen), Monster Energy Triumph Racing (Mikkel Haarup, Camden McLellan), Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team (Thibault Bénistant, Andrea Bonacorsi), F&H Kawasaki (Quentin Prugnières), VRT Yamaha EMX250 Team (Karlis en Janis Reisulis, Ivano Van Erp) en Honda Motoblouz SR (Valentin Guillod, Kevin Horgmo).

Ingeschreven rijders (voorlopige lijst):

MX1

20.Greg Aranda (Yamaha)
34.Bogdan Krajewski (Yamaha)
57.Pierre Goupillon (KTM)
72.Lucas Imbert (Yamaha)
91.Jeremy Seewer (Kawasaki)
92.Valentin Guillod (Honda)
93.Jago Geerts (Yamaha)
101.Mattia Guadagnini (Husqvarna)
131.Adrien Malaval (Yamaha)
959.Maxime Renaux (Yamaha)

LEES MEER  EMX65: Ivandic wint de EMX65-titel, Van Hamond vierde

MX2

8.Camden McLellan (Triumph)
11.Calvin Fonvieille (KTM)
19.Sacha Coenen (KTM)
31.Tom Guyon (GasGas)
47.Karlis Reisulis (Yamaha)
74.Kay De Wolf (Husqvarna)
111.Mikkel Haarup (Triumph)
132.Andrea Bonacorsi (Yamaha)
172.Mathys Boisrame (Husqvarna)
198.Thibault Bénistant (Yamaha)
317.Mathis Valin (Kawasaki)
319.Quentin Prugnières (Kawasaki)
339.Benjamin Garib (Kawasaki)
411.Nicolas Dercourt (Suzuki)
430.Ivano Van Erp (Yamaha)
772.Janis Reisulis (Yamaha)
960.Lucas Coenen (Husqvarna)

Uw reacties

Ook te lezen