De Wolf wint opnieuw de generale repetitie

De Wolf wint opnieuw de generale repetitie
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Een week voor de eerste Grand Prix van het seizoen organiseerde MAC Lierop de Dutch MX Opener. Ook de tweede editie is overtuigend gewonnen door Kay de Wolf, de Husqvarna-rijder wist beide manches met een ruime voorsprong te winnen. Onder een hele goede publieke belangstelling wist Cas Valk tweede te worden voor Hakon Fredriksen die na een heel veel blessureleed weer terug is. De weersomstandigheden waren perfect en het circuit lag er dankzij het harde werken van de vele vrijwilligers perfect bij. Zonder twijfel zal grondlegger Wim Smits zeer tevreden hebben toegekeken over ‘Circuit De Herselse Bossen’ vanaf zijn wolk hoog in de lucht.

1e manche:
Maarliefst 67 rijders hadden zich in deze klasse gemeld bij het ‘Welcome-Office’ waardoor er in twee groepen getraind en gekwalificeerd moest worden. In de eerste groep was Sacha Coenen het snelste, zijn tijd was beter dan de tijd van De Wolf in de tweede groep. De Belg mocht dus vanaf de pole-position vertrekken en dat deed hij voortreffelijk. De KTM-rijder neemt de beste start voor De Wolf, Sander Agard-Michelsen en Lucas Coenen. Achter Maximillian Werner komt Valk als zesde over de grote tafelberg gevlogen. De Wolf neemt snel de leiding over en teamgenoot Lucas Coenen gaat niet veel later ook voorbij aan de broertje. De 16-jarige Belg uit het team van Kay Hennekens probeert de leider te volgen maar dat gaat niet vlekkeloos. Na een grote valpartij moet hij even een pitstop maken. Ook Sacha maakt kennis met het zware Lieropse zand. De Wolf heeft al een ruime afstand en hij wint met 28 seconden voorsprong op Valk. De derde plaats is Fredriksen die geen beste start kende maar zich heel knap terug weet te vechten. Nico Greutmann, dit seizoen in de kleuren van Cat Moto-Bauerschmidt-Husqvarna, heeft even die derde plaats in handen gehad maar de Zwitser moet in de slotfase buigen voor de snelle Noor. Nicolai Skovbjerg maakt de top vijf compleet, een knappe prestatie tijdens zijn eerste 250F wedstrijd. Met Hakon Osterhagen (6e) en Agard-Michelsen (7e) zien wij drie Noren in de top zeven! Lucas Coenen komt nog als achtste over de finish voor de Fransman Quintin Marc Prugnieres en de dit jaar in Duitse dienst rijdende Bradley Mesters.

LEES MEER  Win 5x2 tickets voor de MXGP in Lommel

2e manche:
Opnieuw gaat het schouder tegen schouder tijdens de sprint naar de eerste bocht. De Wolf pakt de leiding voor Sasha Coenen, Agard-Michelsen, Mesters, Lucas Coenen en Sem de Lange. In de bossen komt Lucas Coenen naar de tweede plaats en hij lijkt de sprong naar teamgenoot De Wolf te gaan maken. Dat lukt echter niet en Lucas Coenen moet genoegen nemen met de tweede plaats voor Sacha Coenen. Valk heeft in de tweede ronde de vierde plaats afgepakt van Mesters maar daar stop de opmars van de crosser uit Nijverdal. Later in de wedstrijd ziet Mesters nog Fredriksen passeren waardoor de WZ Racing-rijder derde wordt in het dagklassement. Mesters, vorig jaar van blessure in blessure terecht gekomen, weet een mooie zesde plaats naar zich toe te trekken. Skovbjerg wordt nu zevende voor Prugnieres, Greutmann en de Brabander Jens Walvoort maakt de top tien compleet.

Volgende week beginnen de KNMV Dutch Nationals op het circuit van Oss.

Uitslagen Dutch MX Opener 250cc; Lierop, NL:
1e manche
1. Kay de Wolf NL Husqvarna
2. Cas Valk NL KTM
3. Hakon Fredriksen Nor KTM
4. Nico Greutmann CH Husqvarna
5. Nicolai Skovbjerg DK Yamaha
6. Hakon Osterhagen Nor Honda
7. Sander Agard-Michelsen Nor Yamaha
8. Lucas Coenen B Husqvarna
9. Quintin Marc Prugnieres F Kawasaki
10. Bradley Mesters NL KTM

2e manche
1. Kay de Wolf NL Husqvarna
2. Lucas Coenen B Husqvarna
3. Sacha Coenen B KTM
4. Cas Valk NL KTM
5. Hakon Fredriksen Nor KTM
6. Bradley Mesters NL KTM
7. Nicolai Skovbjerg DK Yamaha
8. Quintin Marc Prugnieres F Kawasaki
9. Nico Greutmann CH Husqvarna
10. Jens Walvoort NL KTM

LEES MEER  Cornelius Toendel is voorlopig uitgeschakeld

Dagklassement 250cc:
1. Kay de Wolf NL Husqvarna 1-1
2. Cas Valk NL KTM 2-4
3. Hakon Fredriksen Nor KTM 3-5
4. Lucas Coenen B Husqvarna 8-2
5. Nicolai Skovbjerg DK Yamaha 5-7

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen

 • Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Tijdens de openings-Grand Prix in Argeninie brak Jago Geerts zijn linkerelleboog en rechtersleutelbeen. Er volgden twee succesvolle operaties en een lange revalidatie. Eerder deze week kreeg hij groen licht van …
 • Jack Chambers geeft een update na de crash

  Jack Chambers geeft een update na de crash

  Afgelopen zondag kwam Jack Chambers zwaar ten val tijdens de eerste manche in Loket. De wedstrijd werd zelfs stilgelegd om de Amerikaan te kunnen verzorgen op het circuit. De schade …
 • X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  Jawel dat heb je goed gelezen. FMX superster Julien Vanstippen zal dit weekend van de partij zijn tijdens MXGP Lommel met een wervelende freestyle show! Voor z’n eigen publiek brengt …
 • Hoeveel GP manche overwinningen heeft Herlings nu?

  Hoeveel GP manche overwinningen heeft Herlings nu?

  In Loket vierde Jeffrey Herlings zijn 200e Grand Prix-manche overwinning. Wanneer wij echter in de geschiedenisboeken duiken zien wij dat de inmiddels 29-jarige crosser 202 keer de 25 punten heeft …