Haiden Deegan krijgt penalty en verliest twee plaatsen

Haiden Deegan krijgt penalty en verliest twee plaatsen
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In Birmingham, VS werd vannacht de 9de AMA Supercross gereden. In de 250SX kreeg Haiden Deegan een penalty nadat hij van de baan vloog en naast het circuit zijn weg moest vervolgen. 

Dat hij het circuit afsneed om weer op de baan te geraken was nog niet het belangrijkste pijnpunt voor de AMA. Dat was wel zijn acceleratie in de korte periode dat hij naast de baan reed. De jury suggereerde dat het een voordeel kan hebben opgeleverd en zet Deegan na het bekijken van de beelden twee plaatsen achteruit waardoor hij verkast van de zevende naar de negende stek.

Interessant om te weten is dat Deegan niet de enige rijder was die betrokken was bij deze off-track uitstap, maar wel de enige was die werd bestraft. Dit doet vermoeden dat zijn andere incidenten gedurende de avond ook hebben meegewogen in zijn straf. Haiden Deegan staat in de tussenstand van het 250SX-kampioenschap op een vierde plaats en telt een achterstand van 12 punten op leider Tom Vialle.

LEES MEER  Deegan klopt Vialle in Washougal

Uw reacties

Ook te lezen