Heuver de sterkste tijdens de Dutch Masters of MX

Heuver de sterkste tijdens de Dutch Masters of MX
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De eerste wedstrijd van het KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc is gewonnen door Timo Heuver. Vorige week was Heuver de sterkste in Oss nu drukte hij zijn stempel op het circuit in Harfsen. De JP Xtreme Xperience-rijder wist beide manches op zijn naam te schrijven voor Torre Van mechgelen! Het podium werd compleet gemaakt door Ricardo Bauer, de Oostenrijker werd derde en vijfde waarmee hij nog derde werd in het dagklassement.

1e manche
De slechts 10-jarige Harry Dale neemt de beste start maar hij zit Hudolejs en Heuver snel passeren. Keano Maris duikt als vierde de bossen van Harfsen in voor Jeremy Bouchee. Het duo vooraan neemt afstand en heeft het met elkaar aan de stok voor de leidende positie. Het lukt Heuver om deze in de tweede ronde definitief naar zich toe te trekken. Dale is inmiddels in de fout gegaan en heeft veel plaatsen verloren. Hudolejs ziet zijn achterstand op de leider steeds groter worden. Halverwege de wedstrijd gaat Hudolejs in de fout en dat brengt Van mechgelen op de tweede plaats. De grote winnaar twee weken geleden in Lierop was Bauer. Hij kende geen beste start maar de Oostenrijker heeft wat tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Hij weet zich na 15 minuten aan te sluiten bij Jannes Vos en Bouchee. De voormalige EMX65 kampioen passeert beide Nederlanders en gaat dan in de achtervolging op Van mechgelen. In de laatste ronde weet Bauer de tweede plaats over te nemen maar de crosser uit Arendonk komt terug. Hij stuurt zijn BeTeMo-KTM naar de tweede plaats voor Bauer! De 12-jarige Hudolejs, rijdend voor het Hamstra MX Team, weet nog vierde te worden door Bouchee en later Vos alsnog te passeren. Vos komt als vijfde over de finish voor Bouchee. De Deen Casey Karstrom wordt zevende voor de Zwitser Emil Ziemer, Let Tom Dankters en Ryan Opligger die de top tien compleet maakt.

2e manche
Ook de tweede manche neemt Hudolejs een geweldige start. Met een motorlengte voorsprong duikt hij de eerste bocht in. Van mechgelen volgt voor de Opligger en Heuver. De winnaar van de eerste manche maakt snel plaatsen goed en hij vindt de aansluiting bij Hudolejs. Bauer probeert de derde plaats over te nemen van Van mechgelen maar dan gaat de Oostenrijker in de fout! Na 5 minuten wedstrijd neemt Heuver de leiding over maar zich los rijden van zijn achtervolger lukt niet. Sterker nog Hudolejs komt terug naar de leiding maar een valpartij gooit roet in het eten van de Let. Heuver grijpt de leiding terug en hij wint ook de tweede manche. De strijd om de tweede plaats is heftig tot aan de finishvlag want Bauer en Hudolejs komen door hun gevecht bij Van mechgelen. De Belg laat zich ook nu niet verrassen en hij wordt ook nu tweede voor Bauer. Hudolejs gaat in de slotfase nogmaals tegen de grond waardoor hij als 21e over de finish komt. Opligger wordt daardoor derde voor Itay Weinberg en Bauer die door het probleem van Hudolejs ook in de problemen komt. De grote maar de net 12-jarige Aston Allas wordt zesde voor Karstrom, Ziemer en Vos. De uit Liverpool afkomstige Dale maakt de top tien compleet.

LEES MEER  Kenzo Jaspers wint de Masterkids

Volgende keer
Over twee weken gaat dit kampioenschap verder, op Tweede Paasdag (1 april) worden de punten verdeeld op het mooie circuit van Oldebroek.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc; Harfsen, NL:
1e manche
1. Timo Heuver NL KTM
2. Torre Van mechgelen B KTM
3. Ricardo Bauer A KTM
4. Jekabs Hudolejs Let GasGas
5. Jannes Vos NL KTM
6. Jeremy Bouchee NL GasGas
7. Casey Karstrom DK KTM
8. Emil Ziemer CH Husqvarna
9. Tom Dankters Let Husqvarna
10. Ryan Opligger A KTM

2e manche
1. Timo Heuver NL KTM
2. Torre Van mechgelen B KTM
3. Ryan Opligger A KTM
4. Itay Weinberg Isr KTM
5. Ricardo Bauer A KTM
6. Aston Allas Let KTM
7. Casey Karstrom DK KTM
8. Emil Ziemer CH Husqvarna
9. Jannes Vos NL KTM
10. Harry Dale GB KTM

Dagklassement:
1. Timo Heuver NL KTM 1-1
2. Torre Van mechgelen B KTM 2-2
3. Ricardo Bauer A KTM 5-3
4. Ryan Opligger A KTM 10-3
5. Itay Weinberg Isr KTM 11-4

Tussenstand na 1 wedstrijd DMoMX 85:
1. Timo Heuver NL KTM 50
2. Torre Van mechgelen B KTM 44
3. Ricardo Bauer A KTM 36
4. Ryan Opligger A KTM 31
5. Itay Weinberg Isr KTM 28

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen

 • Mike Pijnen over zijn eerste WK Jeugd

  Mike Pijnen over zijn eerste WK Jeugd

  In een korte tijd is er heel veel veranderd in het leven van Mike Pijnen. De Brabander ging Europa in en werd vervolgens ook nog uitgenodigd voor deelname aan het …
 • Entry List MXGP van Tsjechië in Loket

  Entry List MXGP van Tsjechië in Loket

  De MXGP-karavaan zit weer in Europa en dat zien we duidelijk aan de deelnemerslijsten want maar liefst 264 rijders zullen dit weekend aanschuiven aan het starthek in Loket. Sinds 1995 …
 • Kenzo Jaspers wint de Masterkids

  Kenzo Jaspers wint de Masterkids

  Voor deelname aan het FIM Junior World Championship 85cc is Kenzo Jaspers nog te jong. Daarom kwam de Brabander afgelopen weekend op het circuit van Commercy in actie. Jaspers won …
 • Jannes Vos veroverd een punt tijdens het WK Jeugd

  Jannes Vos veroverd een punt tijdens het WK Jeugd

  Zijn deelname aan het FIM Junior wereldkampioenschap was lang onzeker. De aflopen maand stond in het teken van herstellen na een polsbreuk. Jannes Vos voelde de druk op zijn schouders …