X

Lotte van Drunen pakt podiumplek in Spanje

Lotte van Drunen van het De Baets Yamaha Racing MX team is tweede geworden in de eerste ronde van het 2024 FIM Women’s Motocross World Championship in Spanje. Met een tweede plaats in beide races toonde de jonge Nederlandse sensatie het hele weekend een enorme vaardigheid, snelheid en uithoudingsvermogen tijdens haar WMX-debuut.

Nadat ze in de kwalificatie de snelste tijd had neergezet met meer dan een seconde, nam van Drunen die snelheid mee naar de eerste race. Gestart vanaf de vijfde plaats schoof Van Drunen op naar voren en werd tweede in de zevende van de elf ronden, waar ze de rest van de race bleef.

De 16-jarige startte in race twee in de wetenschap dat ze de algemene overwinning zou pakken als ze de race zou winnen. Door diep te graven in de laatste ronde kwam van Drunen als tweede over de streep op minder dan een halve seconde van de overwinning en werd beloond met de tweede plaats algemeen. Een sterke en bemoedigende start van het seizoen voor 401 in haar eerste race op haar voor GYTR uitgeruste YZ250F.

Het WMX-seizoen gaat op 7 april verder met de MXGP van Sardinië in Riola-Sardo.

Foto’s: Fullspectrum media