X

MX for Kids gaat opnieuw van start vanaf 20 april

MXforKids kondigt de opleidingsdagen aan voor 2024. Het trainingsplatform voor kinderen van 6 tot 12 jaar die kennis willen maken met motorcross houdt binnenkort halt in Lille, Genk en Lommel. De eerste sessie vindt plaats op zaterdag 20 april. Inschrijven voor de eerste vier opleidingsdagen kan via de website van MX for Kids.

De eerste vier trainingsdagen van 2024 vinden plaats op volgende data en locaties:

  • Zaterdag 20 april – Lille
  • Zaterdag 27 april – Genk
  • Zaterdag 18 mei – Lille
  • Zaterdag 25 mei – Lommel

Via de evenementenpagina van de website vind je een overzicht van alle bevestigde opleidingsdagen van dit seizoen. De kalender zal nog uitbreiden, dus neem regelmatig eens een kijkje.

Toegankelijk motorcrossen

MXforKids laat kinderen van 6 tot 12 jaar op een leuke, veilige en betaalbare manier kennismaken met motorcross. De focus ligt op jonge rijders zonder motorervaring. Iedereen is welkom om te komen proeven van deze wondermooie sport! MX for Kids zorgt voor de motoren, het terrein en de gepaste uitrusting.

De opleidingsdagen van MX for Kids zijn onderverdeeld in twee sessies: één in de voormiddag en één in de namiddag. Tijdens de sessies leren ervaren en gediplomeerde trainers je hoe de motor de baas te blijven in alles situaties. Elke sessie duurt ongeveer 3,5 uur. Natuurlijk ben je niet de hele tijd aan het rijden want je krijgt ook uitleg over de motor, over de verschillende veiligheidsvoorschriften en er is een opwarming voorzien. Toch is er ook veel gelegenheid om zelf te rijden, want daar leer je het meeste van.