X

Ricardo Bauer de sterkste in Lierop

De Dutch MX Opener 85cc is gewonnen door Ricardo Bauer. De KTM-rijder wist beide manches op het bijzonder goed geprepareerde circuit op zijn naam te schrijven. Lucas Leok (3-2) wist een zwaarbevochten tweede plaats te veroveren voor Mortiz Ernecker (2-4). Timo Heuver (4-3) kon de verjaardag van zijn vader niet op het podium vieren, hij werd vierde gevolgd door landgenoot Kenzo Jaspers (5-5).

1e manche:
De eerste manche neemt Leok een hele goede start. De Est lijkt de leiding te nemen maar Heuver glipt binnendoor. Ernecker volgt voor Bauer terwijl Ryan Opligger in de fout gaat en valt. Bauer maakt direct haast en hij komt naar de leiding maar Heuver komt niet veel later terug. Ernecker, de snelste man in de training, kijkt toe en Leok maakt het leidende kwartet compleet. Storm Maymann volgt op de vijfde plaats maar hij mist de aansluiting. Bauer neemt na vier ronden wat afstand maar Ernecker verliest hem niet uit het oog. Heuver en Leok zijn met elkaar in duel en halverwege de wedstrijd neemt de Husqvarna-rijder de derde plaats over. Heuver wordt vierde voor Jaspers. De Brabander heeft geen goede start gehad maar dankzij knap stuurwerk komt de AK Bouw-Hutten Metaal Junior-rijder als vijfde over de finish. De kleine maar dappere Torre Van mechelen rijdt ook een knappe wedstrijd en de crosser uit Arendonk wordt zesde voor Itay Weinberg, de Deen Maymann, Kay Zijlstra en de Deen Casey Karstrom.

2e manche:
Ook de tweede manche over 20 minuten en een ronde vinden Ernecker en Leok elkaar snel. Bauer volgt voor Jaspers en de Zwitser Opligger. In de tweede ronde gaat de 12-jarige Leok in de fout waardoor hij terug zakt naar de achtste plaats. Bauer weet zijn landgenoot Ernecker even later van de leiding te verdringen waarna hij zich zonder veel problemen los weet te werken. Ernecker loopt na bijna 15 minuten wedstrijd tegen de lamp en dat brengt Leok terug op de tweede plaats! De derde plaats lijkt naar de Oostenrijker te gaan maar Heuver heeft andere plannen. In de laatste ronde zet de JP Xtreme Xperience-rijder nog even alles op alles en met succes. In de laatste bocht zet hij de aanval in op Ernecker en die laat zich verrassen! De 14-jarige ONK85 kampioen wordt dus derde voor Ernecker en Jaspers. Ook nu is Van mechelen goed voor de zesde plaats na een mooi gevecht met Opligger. De Noor Per Lynne Degvold wordt achtste voor de sterk rijdende Keano Maris en de Duitse Kosak KTM-rijder Simon Hahn.

Leuk detail is dat Bauer, Leok en Ernecker eerder gezamelijk op het podium stonden. Dat was tijdens de FIM Junior WK in Vantaa waar Leok de toen 65cc titel veroverde! Volgende week beginnen de KNMV Dutch Nationals op het circuit van Oss.

Uitslagen Dutch MX Opener 85cc; Lierop, NL:
1e manche
1. Ricardo Bauer A KTM
2. Mortiz Ernecker A GasGas
3. Lucas Leok Est Husqvarna
4. Timo Heuver NL KTM
5. Kenzo Jaspers NL Husqvarna
6. Torre Van mechelen B KTM
7. Itay Weinberg Isl KTM
8. Storm Maymann DK Yamaha
9. Kay Zijlstra NL Yamaha
10. Casey Karstrom DK KTM

2e manche
1. Ricardo Bauer A KTM
2. Lucas Leok Est Husqvarna
3. Timo Heuver NL KTM
4. Mortiz Ernecker A GasGas
5. Kenzo Jaspers NL Husqvarna
6. Torre Van mechelen B KTM
7. Ryan Opligger CH KTM
8. Per Lynne Degvold Nor KTM
9. Keano Maris NL KTM
10. Simon Hahn D KTM

Dagklassement 85cc:
1. Ricardo Bauer A KTM 1-1
2. Lucas Leok Est Husqvarna 3-2
3. Mortiz Ernecker A GasGas 2-4
4. Timo Heuver NL KTM 4-3
5. Kenzo Jaspers NL Husqvarna 5-5

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.
??

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie