Vialle wint opnieuw en grijpt redplate

Vialle wint opnieuw en grijpt redplate
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Tom Vialle heeft de smaak te pakken want de Fransman wint opnieuw in het Monster Energy AMA Supercross Championship 250SX East Coast. De KTM-rijder wint de vierde wedstrijd van het seizoen voor Cameron McAdoo en zijn teamgenoot Seth Hammaker. Max Anstie komt na een mindere start sterk terug maar op een zesde plaats rijdende krijgt hij motorpech. Vialle is de nieuwe leider in het kampioenschap met een punt voorsprong op McAdoo.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen en de al gevallen hoeveelheid regent ligt het circuit er goed bij. In de finale lijkt Daxton Bennick de beste start te pakken maar hij gaat ruim. Jeremy Martin glipt binnen door en hij wint de Holeshot Award voor Vialle en Chance Haymas. Vialle neemt op de eerste rhythm section de leiding over terwijl McAdoo zich vanaf de zevende naar de derde plaats werkt!Een foutje van Martin bezorgt McAdoo de tweede plaats maar Vialle heeft dan al een kleine voorsprong. Met de Triumph gaat Jakel Swoll ook voorbij aan Martin en de eerste helft van de wedstrijd lijkt Triumph een podiumplaats te gaan pakken. Een klein foutje zorgt ervoor dat hij echter onderuit gaat en tevreden moet zijn met de zesde plaats. McAdoo heeft geprobeerd om de aansluiting bij leider Vialle terug te krijgen maar dat is de Kawasaki-rijder niet gelukt. Het gevaar komt van Hammaker die nog aandringt maar het duo wisselt niet meer van positie. Pierce Brown komt als vierde over de finish voor Martin.

Volgende week reist het kampioenschap naar Indianapolis waar de punten worden verdeeld in het Lucas Oil Stadium.

LEES MEER  Gajser op de pole in Maggiora voor Herlings en Bogers

Uitslag AMA Supercross 250SX EastCoast #4; Birmingham, USA:
1. Tom Vialle F KTM
2. Cameron McAdoo USA Kawasaki
3. Seth Hammaker USA Kawasaki
4. Pierce Brown USA GasGas
5. Jeremy Martin USA Yamaha
6. Jalek Swoll USA Triumph
7. Daxton Bennick USA Yamaha
8. Coty Schock USA Yamaha
9. Haiden Deegan USA Yamaha
10. Chance Haymas USA Honda

Tussenstand 250SX EastCoast na 4 van 9 wedstrijden:
1. Tom Vialle F KTM 74
2. Cameron McAdoo USA Kawasaki 73
3. Pierce Brown USA GasGas 69
4. Haiden Deegan USA Yamaha 62
5. Coty Schock USA Yamaha 62
6. Seth Hammaker USA Kawasaki 59
7. Daxton Bennick USA Yamaha 59
8. Max Anstie GB Honda 53
9. Henry Miller USA Honda 48
10. Jalek Swoll USA Triumph 47

De volledige tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #KTM

Uw reacties

Ook te lezen