X

Benistant tankt vertrouwen, titelstrijd wordt heftiger

In de Grand Prix wil het nog niet echt lukken met Thibault Benistant maar in Oldebroek pakte hij de dagzege. Tijdens de tweede wedstrijd van het KNMV Dutch Masters of Motocross 250cc won de Fransman beide manches voor Janis Reisulis (2-2) en Rick Elzinga (3-3). Met nog een wedstrijd te gaan heeft Cas Valk (4-4) slechts vier punten voorsprong op voormalig kampioen Elzinga.

1e manche
Met de JM Honda neemt Maximillian Werner de beste start voor Benistant, Elzinga, Janis Reisulis en Sander Agard-Michelsen. De Duitser verliest snel de leiding aan Benistant die Reisulis met zich mee krijgt. De eerste tien minuten gaan de YZ250F als een trein rond over het circuit. Elzinga mist vroeg in de wedstrijd de aansluiting en rijdt een eenzame wedstrijd tot de slotfase Valk de aansluiting vindt. De hoofdrolspelers van de wedstrijd in Harfsen zorgen voor een bijzonder spannende finale. Valk (Gabriel-SS24) is buiten de top tien aan de wedstrijd begonnen maar de crosser uit Nijverdal rijdt een geweldige wedstrijd. De strijd om de derde plaats wordt echter in het voordeel van Elzinga beslist. Karlis Reisulis wordt vijfde voor zijn VRT-collega Ivano van Erp. Oriol Oliver (WZ Racing) pakt de zevende plaats voor Agard-Michelsen die een mooi gevecht met Kay Karssemakers (Team SM Action) weet te winnen. De Fantic-rijder wordt negende voor Bradley Mesters (Kosak-KTM).

2e manche
Ook nu denderen de Yamaha-rijders schouder aan schouder naar de eerste rechterbocht. Elzinga neemt de leiding achtervolgd door Benistant en de gebroeders Janis en Karlis Reisulis. Oriol Oliver volgt in eerste instantie de YZ250F-rijders maar hij ziet Valk snel passeren en later volgt ook Mesters. Vooraan weet Benistant de leiding over te nemen van Elzinga die de jongste Reisulis op zijn achterspatbord krijgt. Na bijna tien minuten wedstrijd komt de vorige week 16 jaar geworden Reisulis voorbij aan Elzinga. De Let gaat vervolgens op jacht naar leider Benistant maar de Fransman laat zich niet verrassen en stelt later orde op zaken. Reisulis wordt tweede en zijn broer Karlis lijkt het podium compleet te gaan maken. In de slotfase gaat hij echter in de fout waardoor Elzinga opnieuw derde weet te worden voor Valk en Oliver. De Spanjaard is in de fout gegaan waardoor hij terug is gezakt naar de achtste plaats. Hij komt echter sterk terug en dankzij de problemen van Karlis Reisulis weet de WZ-rijder de top vijf compleet te maken. Van Erp wordt ook deze manche zesde nu voor Mesters. Damien Knuiman (Twenty Suspension) wordt achtste voor de Australiër Ryan Alexandersson (WZ Racing) en Agard-Michelsen maakt de top tien compleet. Een knappe prestatie van de 24-jarige Noor die in de eerste bocht ten val is gekomen en zich heel knap terug weet te knokken!

Volgende keer:
Over drie weken wordt de derde en laatste wedstrijd van dit kampioenschap verreden, dat zal gebeuren op het circuit van Markelo.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 250cc; Oldebroek, NL:
1e manche

1. Thibault Benistant F Yamaha
2. Janis Reisulis Let Yamaha
3. Rick Elzinga NL Yamaha
4. Cas Valk NL KTM
5. Karlis Reisulis Let Yamaha
6. Ivano van Erp NL Yamaha
7. Oriol Oliver E KTM
8. Sander Agard-Michelsen DK Yamaha
9. Kay Karssemakers NL Fantic
10. Bradley Mesters NL KTM

2e manche
1. Thibault Benistant F Yamaha
2. Janis Reisulis Let Yamaha
3. Rick Elzinga NL Yamaha
4. Cas Valk NL KTM
5. Oriol Oliver E KTM
6. Ivano van Erp NL Yamaha
7. Bradley Mesters NL KTM
8. Damien Knuiman NL GasGas
9. Ryan Alexandersson Aus KTM
10. Sander Agard-Michelsen DK Yamaha

Dagklassement:
1. Thibault Benistant F Yamaha 1-1
2. Janis Reisulis Let Yamaha 2-2
3. Rick Elzinga NL Yamaha 3-3
4. Cas Valk NL KTM 4-4
5. Ivano van Erp NL Yamaha 6-6

Tussenstand na 2 wedstrijden DMoMX 250:
1. Cas Valk NL KTM 86
2. Rick Elzinga NL Yamaha 82
3. Oriol Oliver E KTM 70
4. Bradley Mesters NL KTM 57
5. Thibault Benistant F Yamaha 50

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie