X

Camden McLellan en Mikkel Haarup over hun race in Riola Sardo

Camden McLellan van Monster Energy Triumph Racing heeft zijn eerste podiumplaats in het MX2 wereldkampioenschap van dit jaar bemachtigd met een verbluffende derde plaats tijdens de MXGP van Sardinië! Op het beruchte diepe zandcircuit van Riola Sardo in Sardinië was McLellan het hele weekend ongelooflijk snel en consistent op zijn Triumph TF 250-X, terwijl Mikkel Haarup in beide races een valpartij moest overwinnen om zevende te worden.

Vol vertrouwen na zijn vierde plaats in de MX2-kwalificatierace begon Camden McLellan aan de derde wedstrijd in Sardinië, gefocust op succes. De Zuid-Afrikaan profiteerde van zijn sterke start in de eerste manche en kwam na een vijfde plaats in de openingsronde halverwege de manche op een derde plaats terecht. McLellan wist zijn hoge tempo tot het einde vol te houden en behaalde een indrukwekkende derde plaats in de openingsrace van de dag.

McLellan wist dat hij met een sterke finish in race twee zeker zou zijn van een podiumplek en was opnieuw gebrand om indruk te maken. Hoewel hij zijn start in de eerste race niet helemaal kon herhalen, reed de 19-jarige al snel meerdere snelle ronden om in de vijfde ronde vijfde te worden. Camden wist opnieuw zijn tempo tot aan de finish vol te houden en met zijn vijfde plaats verzekerde hij zich van de derde plaats algemeen op misschien wel een van de zwaarste circuits op de kalender. Na zijn indrukwekkende prestatie stijgt McLellan twee plaatsen naar de zevende plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2.

Voor Mikkel Haarup verhinderden ongelukkige valpartijen hem om mee te dingen naar het podium in Sardinië. De vijfde plaats in race één was het hoogtepunt van het weekend van de Deen, die uiteindelijk zevende werd in het algemeen klassement en zesde blijft in de tussenstand van het kampioenschap.

Camden McLellan: “Ik moet echt het hele Monster Energy Triumph Racing-team bedanken voor dit resultaat. Ze hebben me een kans gegeven en dat begint zich nu uit te betalen en ik word met elke ronde beter. Het was echt een lang, zwaar weekend en ik ben behoorlijk moe, maar al het harde werk is het waard geweest. Ik wil het team nogmaals bedanken voor alles wat ze doen. Bedankt jongens!”

Mikkel Haarup: “We zijn klaar hier in Riola Sardo en het was een zwaar weekend. Ik was echt blij met mijn rijden, hoewel ik het mezelf vandaag niet makkelijk heb gemaakt. Ik moest echt hard vechten in race één nadat ik ten val was gekomen en ik kwam door tot de vijfde plaats, wat een geweldig resultaat was als je bedenkt dat ik zo ver terug in het peloton zat. In race twee crashte ik in de eerste bocht en dus had ik weer veel werk te doen. Ik kwam terug naar de negende plaats, dus dat was niet zo slecht. Mijn snelheid is goed, maar ik ben gewoon een beetje gefrustreerd door de fouten die ik dit weekend heb gemaakt.”

Foto’s: Triumph Racing