X

Gyan Doensen grijpt de macht in Oldebroek

Zonder veel problemen heeft Gyan Doensen de tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc gewonnen. De 15-jarige crosser wist op het circuit van Oldebroek beide manches op zijn naam te schrijven. Dankzij deze zege neemt de Racestore KTM-rijder de leiding in de tussenstand over, met nog een wedstrijd te gaan heeft de Swalmenaar negen punten voorsprong op Markuss Ozolins. Op ‘Circuit De Bargen’ werd Ozolins (3-2) namelijk tweede voor Cole McCullough (2-3).

1e manche
In de tijdtraining was Doensen nipt sneller dan McCullough maar in de eerste manche is er geen twijfel mogelijk. Dex Kooiker neemt de beste start voor Pelle Gundersen en Doensen. De Limburger neemt snel de leiding over en hij wint met een ruime voorsprong. McCullough rijdt de gehele wedstrijd op de tweede plaats voor Bervoets. Vanuit het achterveld komt GasGas-rijder Ozolins echter sterk opzetten en hij weet in de laatste minuten nog Bervoets van het podium te verdringen. De Belgische MJC Yamaha-rijder is goed voor de vierde plaats voor teamgenoot Dani Heitink. Voor eigen publiek heeft Heitink uit het naburige Kamperveen geen beste start gehad maar de 85cc Wereldkampioen komt sterk terug om de top vijf compleet te maken. De Zweed Freddie Bartlett (Team Motovation Motorsport) komt als zesde over de finish voor Dean Gregoire. De Voss KTM Racing-rijder heeft de eerste helft van de wedstrijd de vierde plaats in handen gehad tot hij even tegen de grond ging. De 13-jarige crosser wordt zevende voor Raivo Laicans (JJ Racers), Maxime Lucas (Tech32) en de Letse Yamaha-rijder Jēkabs Kubuliņš. Een tegenvaller voor Kasimir Hindersson, de winnaar van de eerste wedstrijd in Harfsen, komt deze eerste manche niet aan de finish!

2e manche
Net als twee weken geleden in Harfsen neemt Gregoire de beste start in de tweede manche. De KTM-rijder wordt gevolgd door Doensen Gundersen, Ozolins en McCullough. Aan het einde van de eerste ronde gaat leider Gregoire in de fout en hij komt ten val. Doensen neemt de leiding over en de Limburger zet vervolgens de wedstrijd naar zijn hand. Ozolins, in zijn jongere jaren de tegenhanger van Janis Reisulis, rijdt de gehele wedstrijd op de tweede plaats. McCullough kan vroeg in de wedstrijd voorbij aan Gundersen en daarmee is de top vier bekend. Bervoets raakt in de problemen en ook Hindersson maakt even kennis met het zand. In de eerste manche is Douwe Van mechgelen even ten val gekomen maar nu blijft de Belg op de Fantic zitten. De crosser uit Arendonk maakt de top vijf compleet voor Heitink die een hele knappe eindsprint heeft. Daarmee weet de Yamaha-rijder nog zesde te worden. Hindersson wordt zevende en weet daarmee toch nog wat punten te scoren voor Jayson van Drunen (SHR Motorsport), Kubuliņš en Gregoire maakt de top tien nog compleet.

Volgende keer:
Over drie weken wordt de derde en laatste wedstrijd van dit kampioenschap verreden, dat zal gebeuren op het circuit van Markelo.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc; Oldebroek, NL:
1e manche

1. Gyan Doensen NL KTM
2. Cole McCullough Ier Fantic
3. Markuss Ozolins Let GasGas
4. Jarne Bervoets B Yamaha
5. Dani Heitink NL Yamaha
6. Freddie Bartlett S KTM
7. Dean Gregoire NL KTM
8. Raivo Laicans Let GasGas
9. Maxime Lucas B KTM
10. Jēkabs Kubuliņš Let Yamaha
DNF. Kasimir Hindersson SF KTM

2e manche
1. Gyan Doensen NL KTM
2. Markuss Ozolins Let GasGas
3. Cole McCullough Ier Fantic
4. Pelle Gundersen Nor Husqvarna
5. Douwe Van mechgelen B Fantic
6. Dani Heitink NL Yamaha
7. Kasimir Hindersson SF KTM
8. Jayson van Drunen NL Yamaha
9. Jēkabs Kubuliņš Let Yamaha
10. Dean Gregoire NL KTM

Dagklassement:
1. Gyan Doensen NL KTM 1-1
2. Markuss Ozolins Let GasGas 3-2
3. Cole McCullough Ier Fantic 2-3
4. Dani Heitink NL Yamaha 31
5. Jarne Bervoets B Yamaha 32

Tussenstand na 2 wedstrijden DMoMX125:
1. Gyan Doensen NL KTM 93
2. Markuss Ozolins Let GasGas 84
3. Kasimir Hindersson SF KTM 63
4. Dani Heitink NL Yamaha 62
5. Jarne Bervoets B Yamaha 59

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.
https://speedhive.mylaps.com/events/2552643

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie