MXGP Arco di Trento: Romain Febvre pakt eerste reeks voor Gajser en Prado

MXGP Arco di Trento: Romain Febvre pakt eerste reeks voor Gajser en Prado
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Franse Kawasaki-rijder Romain Febvre heeft de eerste MXGP-reeks gewonnen in Arco di Trento. Hij versloeg Tim Gajser en Jorge Prado. Herlings werd na een inhaalrace vierde.

De holeshot was ook deze keer voor blitzstarter Jorge Prado ondanks een 17de kwalificatie plaats aan het starthek. Romain Febvre en Tim Gajser waren zijn naaste achtervolgers. Jeffrey Herlings was minder goed weg maar dook al snel de top tien in.

Febvre en Gajser bleven de Spanjaard nu goed volgen terwijl Herlings enkele plekken had kunnen goedmaken. In ronde 7 kon Febvre de move maken en zo de leidersplaats inpikken. Prado kreeg dan ook Tim Gajser in het wiel. Twee ronden later moet Prado ook de Sloveen voorbij laten.

Valentin Guillod reed op een fraaie vierde plaats maar moest half wedstrijd Jeremy Seewer voorbij laten. Herlings reed nu op P7. The Bullet liet het hier niet bij en bleef pushen om plaatsen te winnen.

Romain Febvre wint deze eerste reeks voor Tim Gajser die in de laatste meters nog flink kwam aandringen. Prado werd derde terwijl Herlings zijn inhaalrace kon beëindigen op de vierde plaats. Roan van de Moosdijk reed gisteren nog mee in de kwalificatieheat maar besloot vandaag niet te starten vanwege zijn aanslepende knieblessure.

Straks om 17u10 volgt de tweede reeks.

MXGP race 1

1. Romain Febvre (FRA, Kawasaki), 35:02.471; 2. Tim Gajser (SLO, Honda), +0:00.387; 3. Jorge Prado (ESP, GASGAS), +0:18.031; 4. Jeffrey Herlings (NED, KTM), +0:24.651; 5. Jeremy Seewer (SUI, Kawasaki), +0:26.649; 6. Calvin Vlaanderen (NED, Yamaha), +0:33.245; 7. Valentin Guillod (SUI, Honda), +0:55.858; 8. Pauls Jonass (LAT, Honda), +1:02.460; 9. Glenn Coldenhoff (NED, Fantic), +1:06.503; 10. Ben Watson (GBR, Beta), +1:14.559; 11. Benoit Paturel (FRA, Yamaha), +1:18.682; 12. Kevin Horgmo (NOR, Honda), +1:23.009; 13. Jere Haavisto (FIN, KTM), +1:24.248; 14. Tom Koch (GER, KTM), +1:26.428; 15. Jan Pancar (SLO, KTM), +1:36.434; 16. Brian Bogers (NED, Fantic), +1:38.493; 17. Cornelius Toendel (NOR, KTM), -1 lap(s); 18. Alvin Östlund (SWE, Honda), -1 lap(s); 19. Ivo Monticelli (ITA, Beta), -1 lap(s); 20. Isak Gifting (SWE, Yamaha), -1 lap(s); 21. Adam Sterry (GBR, KTM), -1 lap(s); 22. Tim Edberg (SWE, Honda), -1 lap(s); 23. Kevin Brumann (SUI, Husqvarna), -1 lap(s); 24. Jakub Teresak (CZE, Husqvarna), -1 lap(s); 25. Christophe Charlier (FRA, Honda), -1 lap(s); 26. Anton Nagy (SWE, Yamaha), -1 lap(s); 27. Yuri Pasqualini (ITA, Honda), -1 lap(s); 28. Mark Scheu (GER, Husqvarna), -1 lap(s); 29. Luca Borz (ITA, Honda), -2 lap(s); 30. Emanuele Alberio (ITA, Kawasaki), -2 lap(s); 31. Mirko Dal Bosco (ITA, KTM), -2 lap(s); 32. Nikolaj Skovgaard (DEN, KTM), -2 lap(s); 33. Maximilian Spies (GER, KTM), -3 lap(s); 34. Giuseppe Tropepe (ITA, Honda), -11 lap(s); 35. Justin Trache (GER, Yamaha), -15 lap(s); 36. Emilio Scuteri (ITA, Honda), -16 lap(s); 37. Ismaele Guarise (ITA, KTM), -17 lap(s);

LEES MEER  Herlings start niet in Engeland maar Duitsland!

Uw reacties

Ook te lezen

 • Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  De Franse fabrieksrijder van het Kawasaki Racing Team heeft gisteren op social media aangekondigd dat hij weer klaar is om deel te nemen aan het WK motorcross. Romain Febvre zal …
 • Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Afgelopen zondag vervolgden de MX2/Open Inters hun kampioensstrijd in het Brabantse Mill. Het was John Cuppen die zich het meest gelukkig mocht prijzen. Met een eerste en een vierde plaats …
 • Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Het grootste junior motocross evenement ter wereld komt dit weekend naar Nederland. De beste jeugdcrossers van de hele wereld gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het FIM Junior Wereldkampioenschap (WJMX) …
 • Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Davide Guarneri (39) heeft zijn naam verdiend in de MX & enduro geschiedenis dankzij ’n lange en veelzijdige carrière op topniveau. Met 2 GP overwinningen, 6 MX of Nations deelnames, …