De 2025-editie van de Dakar Rally wordt gereden van 3 tot 17 januari

De 2025-editie van de Dakar Rally wordt gereden van 3 tot 17 januari
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Begin volgend jaar wordt de 47ste editie van de Dakar Rally gereden. Het is reeds de zesde editie in Saoedi-Arabië.  De komende moeder van alle rally’s wordt gehouden van 3 tot 17 januari op een parcours dat zich uitstrekt van Bisha tot Shubaytah.

De Dakar-organisatie ontdekte Shubaytah in 2020. De toegangspoort tot de uitgestrekte woestijn van het Empty Quarter is de afgelopen twee edities teruggekeerd als basiskamp voor een steeds gedurfdere verkenning van deze duinenzee. Deze keer markeert Shubaytah het einde van het avontuur, als een baken dat de deelnemers naar de uitgang leidt.

Opnieuw een 48U Chrono

Het concept van een lange etappe verdeeld over twee dagen waarin de deelnemers de nacht moeten doorbrengen in een van de kale bivaks verspreid over de woestijn was een grote hit bij zowel de deelnemers als de kijkers en zorgde voor meer drama en chaos onder de titelkandidaten. Een opgevoerde versie van hetzelfde idee keert terug voor de editie van 2025, nu over 950 km en op gevarieerder terrein. De renners en bemanningen gaan deze uitdaging aan in de openingsweek. Er zullen genoeg mogelijkheden zijn om een gat te slaan!

Uw reacties

Ook te lezen