X

De GasGas-rijders over hun MXGP Galicia

De zesde Grand Prix van het seizoen werd verreden onder de Spaanse zon. Jorge Prado-Garcia verloor de leiding in de tussenstand in de modder van Agueda. Voor eigen publiek wist hij die mindere dag meer dan verwacht in een keer weg te werken. Hier de reactie’s van de Red Bull GasGas Factory Racig-rijders van Davide DeCarli vanuit Lugo.

Jorge Prado:
“Ik ben opgegroeid op ongeveer vijftien minuten hier vandaan, dus natuurlijk is het winnen van een MXGP op dit circuit fantastisch. Omdat het mijn thuis-GP is, had ik veel verplichtingen buiten de races dit weekend, wat het uitdagend maakte, maar ik heb toch elk moment genoten en mijn fans waren geweldig. Het is een zeer uitdagend circuit, vooral in de tweede manche. Mijn doel voor het weekend was om te winnen en dat is gelukt! Ik voelde dat niets me dit weekend kon stoppen! We hebben ook de rode plaat heroverd!”

Simon Längenfelder:
“Ik ben blij dat ik deze GP heb kunnen rijden! Het was erg vroeg om terug te keren naar de race, slechts een paar dagen na de schouderoperatie, maar het herstel was uitstekend, dus ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt. We hadden een geweldige kwalificatierace, met een positieve vijfde plaats. Daarna had ik in beide races op zondag goede starts, maar in de eerste ronden was ik niet zeker vanwege het schouderprobleem en probeerde ik contact te vermijden. Zevende en negende plaats in de manches voor een negende plaats overall. Alleen al het feit dat ik zes dagen na de operatie kon rijden was ongelooflijk en het behalen van een goed puntenaantal maakt me erg blij!”

Marc-Antoine Rossi:
“De race van vandaag was erg zwaar van begin tot eind. Na een goede start in de eerste manche behaalde ik de tiende plaats. Het circuit hier in Galicië met zijn smalle bochten en zware ondergrond is erg uitdagend, maar we pasten ons aan. Helaas maakte ik in de tweede manche een fout, ik was hard aan het pushen, ik lag op de zesde plaats toen ik van de baan raakte en vast kwam te zitten in het hekwerk langs de baan. Er valt altijd iets te leren, van elke ronde, van elke bocht… We zullen deze ervaringen meenemen en mikken op een goed resultaat in de volgende GP”.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: GasGas