FOTO: Een eerste galerij van de Zijspan GP in Plomion

FOTO: Een eerste galerij van de Zijspan GP in Plomion
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Nederland bevestigde zijn dominantie met Hermans/Van den Bogaart (P2), België hield stand met Vanluchene / Janssens (P3) en Frankrijk ging van kracht tekeer met Prunier/Prunier (P1) om de dag te winnen en een Magistral Victory te claimen voor een massaal opgekomen publiek!

Het circuit “La Comtesse” ontsnapte aan alle grillen van het weer. De zware regen van de nacht, de dreigende onweersbuien die rond het terrein cirkelden, slechts een bui rond 15.00 uur en dan een stralende lucht om 16.00 uur voor het hoofdgerecht, de tweede reeks!

De Moto Club de Plomion zette een foutloze prestatie neer! Maar liefst 42 equipes verschenen aan de start voor 30 plaatsen (dus 59 mannen achter het starthek EN één dame). Is zijspancross niet de populairste categorie ter wereld aan het worden? Motorcross zoals wij het willen, zoals wij er meer van willen, en niet te vergeten de spectaculaire zijspanraces (Franse Quads en MX Nationale kampioenschappen)! Moet de FIM hier niet de juiste lessen uit trekken, gezien het feit dat ze moeite heeft om de grids te vullen met 20 of meer MX1- en MX2-rijders?

Hieronder het album door Manu Jacques

LEES MEER  Van Grinsven na vele jaren weer op de hoogste trede

Uw reacties

Ook te lezen