MON: Van der Werff wint ondanks val

MON: Van der Werff wint ondanks val
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Afgelopen zondag stond de vijfde wedstrijd op het programma in de strijd om de titel in de damesklasse. In het Brabantse Deurne was het Britt van der Werff die beide manches won en er met de dagzege vandoor ging. Kaylee van Dam werd opnieuw “best of the rest”met tweemaal de tweede plaats in de manches. Maureen Zweers zette haar goede prestaties voort met tweemaal de derde plaats in de manches en mocht plaatsnemen op de laagste trede van het erepodium. Lynn Kelders werd vierde en Lynn Snoek maakte de top vijf compleet.

Eerste manche
Het was van der Werff met de kopstart voor Kelders, Myrthe Simons, Van Dam en Cynthia Swets. Van der Werff kwam in de eerste volle ronde ten val en viel terug naar de vijfde plaats Myrthe Simons was uit de top vijf gevallen. Zweers was inmiddels al opgeklommen naar de derde plaats. In de volgende ronde was het Van Dam die de leiding overneemt en Van der Werff begint aan haar opmars door de vierde plaats over te nemen van Swets. Ook Snoek gaat voorbij aan Swets en komt als vijfde door. Halverwege de manche valt Snoek en mag Swets nog even de vijfde plaats overnemen. Een lang leven heeft dit echter niet en een ronde later neemt Snoek de vijfde plaats weer over. Van der Werff gaat drie ronden voor het vallen van de vlag voorbij aan Zweers en Kelders en komt als tweede door. Kelders moet ook Zweers voorbij laten. Van der Werff komt snel dichter bij van Dam en in de laatste ronde moet van Dam dan toch buigen. Van der Werff wint de manche voor van Dam. Ruim daarachter volgt Zweers als derde. Kelders komt in de laatste ronde nog in de problemen, maar haar voorsprong op Snoek is groot. Haar vierde plaats komt dan ook niet in gevaar.

Tweede manche
Het is opnieuw Van der Werff met de beste start voor Van Dam, Snoek, Zweers en Swets.Na de eerste volle ronde zijn de posities voor deze manche al ingenomen. Zweers is opgeklommen naar de derde plaats, gevolgd door Kelders. Snoek komt als vijfde door voor Swets. Van der Werff heerst de hele manche en gaat er opnieuw vandoor met de zege. Zweers weet nu lang op enkele seconden achter Van Dam te blijven, maar moet haar in de slotfase van de manche dan toch laten gaan. Kelders volgt op gepaste afstand. Snoek eindigt opnieuw als vijfde en weet Swets op enkele seconden achter zich te houden.

LEES MEER  Jeffrey Herlings: De MXGP moet veiliger worden.

Eerste manche:
1. Van der Werff 18:32.446, 2. van Dam +5.634, 3. Zweers +31.618, 4. Kelders +54.458, 5. Snoek +1 lap, 6. Swets +1 lap, 7. Platte +1 lap, 8. Verstappen +1 lap, 9. Cobussen +1 lap, 10. De Leeuw +1 lap.

Tweede manche:
1. Van der Werff 19:06.779, 2. van Dam +39.207, 3. Zweers +55.170, 3. Kelders +1:24.351, 5. Snoek +1 lap, 6. Swets +1 lap, 7. Platte +1 lap, 8. Cobussen +1 lap, 9. Verstappen +1 lap, 10. Myrthe Simons +2 laps.

Dagklassement:
1. Van der Werff 120, 2. van Dam 108, 3. Zweers 100, 4. Kelders 94, 5. Snoek 90, 6. Swets 86, 7. Platte 82, 8. Cobussen 76, 9. Verstappen 76, 10, Mathijssen 66.

Netto-tussenstand Dames 2024:
1. Van der Werff 468, 2. van Dam 450, 3. Zweers 393, 4. Swets 356, 5. Platte 351, 6. Cobussen 310, 7. Verstappen 268, 8. Snoek 271, 9. van Brenk 266, 10. Mathijssen 235

Door: Maycel de Bruijn
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen