Prunier wint de 2e heat en de Franse GP, Hermans pakt de leiding in het WK!

Prunier wint de 2e heat en de Franse GP, Hermans pakt de leiding in het WK!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Franse broers Prunier hebben in Plomion de 2e heat gewonnen en daarmee ook de Grand Prix van Frankrijk. De broers wonnen hun allereerste Grand Prix voor een uitzinnig thuispubliek! Hermans/Van den Bogaart werden tweede en daarmee ook tweede in de Grand Prix. Hiermee pakte Hermans ook de WK-leiding over van Lielbardis. Vanluchene/Janssens pakte net als in heat 1 de derde plek en werden zo ook derde in de GP.

De Franse broers Prunier pakte kopstart voor Prümmer en Vandaele. Er ontspon zich direct een gevecht om plek twee tussen Prümmer, Vandaele Vanluchene, Hermans en Lielbardis. Prümmer hield even stand maar de andere waren al rap sneller. Het gevecht om de tweede plek bleef echter hevig en duurde rondenlang totdat uiteindelijk Hermans die tweede plek wist te pakken. Hermans reed vervolgwns weg om jacht te maken op leiders Prunier. De Fransen reden echter erg strak en hadden een hele grote voorsprong opgebouwd die ze nooit meer weggaven. Emotionele toestanden volgde op de finish toen de Franse broers Prunier zeker waren van de winst in de tweede heat en hun allereerste Grand Prix! Hermans/Van den Bogaart werden dan dus tweede en pakte dus ook plek twee in de Grand Prix. Op drie was het dan Vanluchene die net niet het tempo van Hermans kon bijbenen vandaag en met tweemaal een derde plek dan ook derde werd in de Grand Prix. Lielbardis werd net achter Vanluchene vierde met op afstand dan Prümmer die vijfde zou worden. Op zes en zeven zagen we de linkerzijspannen van Wilkinson en Weinmann binnen komen. Vandaele was wat weggezakt en werd achtste. Sanders/Steegmans pakte de negende stek voor Weijers/Van Hal.

Totaal uitslag GP Sidecars Plomion

Doordat Hermans goed scoorde in de GP kon hij de leiding in het WK overnemen van de Letten Lielbardis. Hermans staat nu aan de leiding van het WK met 136 punten en staat vijf punten voor op Lielbardis. Op plek drie staat Vanluchene met 121 punten.
Volgende week gaat het WK gevecht verder in het Tsjechische Kramolin.

Tussenstand WK Zijspancross 2024 na drie GP’s:

Uw reacties

Ook te lezen