Take5: Micha Boy de Waal aan het woord

Take5: Micha Boy de Waal aan het woord
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Eerder dit jaar werd Micha Boy de Waal vierde in de KNMV Dutch Masters of Motocross 500cc. Daarmee werd hij achter drie MXGP fabrieksrijders de beste privé rijder op een GasGas van JH MX Service. Wij hadden contact met de Brabander die door zijn rijstijl en gedrevenheid populair is in het rennerskwartier.

MXMag: Een hele knappe prestatie in de Dutch Masters of Motocross, hoe kijk jij terug op de wedstrijden in Harfsen, Oldebroek en Markelo?
MBdW: “De eerste wedstrijd in Harfsen was zeker niet top, ik maakt te veel foutjes. De wedstrijden in Oldebroek en Markelo waren gelukkig veel beter. Ik bleef er goed opzitten waardoor ik vierde wist te worden in de eindstand. Dat was ook echt het maximale voor mij.”

MXMag: Ook in 2025 zal dit kampioenschap bestaan uit drie wedstrijden op dezelfde circuits. Wat vind jij van die keuze van slechts drie wedstrijden op dezelfde locaties?
MBdW: “Deze circuits en de organisatoren zijn natuurlijk super. De clubs hebben ook al vele jaren ervaring maar voor mij persoonlijk mag de serie ruimer worden. Indien mogelijk zou ik de Dutch Masters ook graag zien op circuits zoals die van Lierop, Rhenen en Oss.”

MXMag: Er waren al eerder geruchten dat jij dit jaar (2024) voor JH MX Service zou gaan rijden. Later werd bekend dat jij toch bij Team Ties Pol Motors-GasGas zou blijven. Waarom toch nog de overstap op het laatste moment?
MBdW: “Met Pol Motors had ik een overeenkomst voor dit seizoen. Ik had afgelopen jaren al vaker contact met Jan Heusschen. Hij gaf echter na 3,5 jaar samen met Sven van der Mierden aan te stoppen met het team. Ik kreeg van Ties (Pol) toestemming om met een oude machine van Sven te testen en dat beviel erg goed. Toen Ties met zijn gezondheid in de knel kwam is er in overleg geweest en heb ik een switch gemaakt naar het JH MX Racing Team.”

LEES MEER  VIDEO: Highlights MXGP Letland 2024

MXMag: Jij bent 28 jaar, zien wij jou nog in de MXGP?
MBdW: “De Nederlandse Grand Prix in Arnhem zal ik in actie komen in de MXGP. Eind juli zal ik ook starten in Lommel maar dan zal ik het EMX Open rijden. Voor meer MXGP-wedstrijden is meer budget nodig. Wanneer er mensen zijn die daar een steentje aan willen bijdrage dan is dat zeer welkom.”

MXMag: Hoe ziet jouw programma in 2024 er verder uit?
MBdW: “Na de KNMV Dutch Masters of Motocross rijden wij de gehele KNMV Dutch MX Nationals. Daarnaast dus nog in Arnhem en Lommel. Later gaan wij nog kijken naar een aantal internationale wedstrijden.”

MXMag: Wat is jouw doelstelling voor 2024, wanneer is dit seizoen geslaagd?
MBdW: “De doelstelling in de DMoMX is behaald. Verder zou ik graag een podiumplaats pakken in Lommel tijdens de EMX Open. Verder is het heel belangrijk om héél te blijven.”

MXMag: Willen jij tot slot nog ergens op terugkomen?
MBdW: “Nou eigenlijk niet. Ik heb een prima gevoel bij dit team, ik zit meer dan goed! Jan vindt rust in zijn team belangrijk. De motoren en vering van Jan zijn super en zijn aanpak is tegen het zeer professionele aan! Hij wil mij niet helemaal veranderen, maar hij is toch wel op de goede weg. Ik merk dat ik rustiger ben. Hij en Maikel werken veel voor me en het materiaal is keer op keer top voor elkaar Wij hebben met zijn veel plezier en gaat top zoals het nu allemaal loopt. Ik wil in ieder geval al mijn sponsoren bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. Zonder hun steun gaat het echt niet lukken. Bedankt daarvoor!”

LEES MEER  Boris Blanken boekt een dubbelslag in Eersel

MXMag: Dank je wel voor dit gesprek en veel succes gewenst! Wij gaan je volgen!
MBdW: Dank jullie wel.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen