Yamaha, trots hoofdsponsor MX Lierneux!

Yamaha, trots hoofdsponsor MX Lierneux!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In het uiterste zuiden van de provincie Luik werd gisteren 22 mei het circuit van Lierneux feestelijk heropend. Het geesteskind van eigenaar André Mathieu krijgt er overigens meteen een prestigieuze partner bij. De Benelux afdeling van Yamaha Motor Europe is namelijk de officiële hoofdsponsor van het circuit.

In 2014 ontving Lierneux het junior WK. Hoewel de harde baan uitgroeide tot een belangrijk trainingsomloop en GP rijders vlot de weg vonden naar Luik doken er vergunningsproblemen op. Die zijn gelukkig ondertussen helemaal van de baan! Ondertussen werd de baan ook helemaal gerenoveerd.

Uniek in België

MX Lierneux, erkend door de FIM, is geen onbekende naam in de motorcrosswereld. Dankzij de harde ondergrond die eventuele regen efficiënt afvoert, is het mogelijk om er het hele jaar door te rijden. De omloop droogt snel en biedt daardoor in ieder seizoen optimale rijomstandigheden. De vele natuurlijke en kunstmatige bulten zijn perfect voor zowel beginners als professionele rijders om hun sprongtechnieken te oefenen en te verfijnen.

Veelzijdige motorsporthub

Rijders van alle niveaus kunnen op de vernieuwde baan terecht om te trainen. MX Lierneux verwelkomt niet alleen  crossmotoren, maar staat ook open voor ATV-rijders, waardoor het een veelzijdige hub wordt voor alle off-road liefhebbers. Als blijk van Yamaha’s langdurige inzet voor de motorsport, zal het circuit ook dienen als locatie voor toekomstige Yamaha evenementen, waaronder de MX Pro Tour en de bLU cRU YZ trainingen en races. Deze klasse is speciaal ontworpen om jong talent te ontwikkelen en te ondersteunen.


Nieuw tijdperk

Onder de aanwezigen voor de grootse heropening waren niet alleen beleidsmakers zoal minister-president Pierre-Yves Jeholet Bis en andere notabelen maar ook bekende Yamaha rijders zoals Calvin Vlaanderen en Andrea Bonacorsi (Monster Energy Yamaha MXGP), Benoit Paturel en Lotte Van Drunen (De Baets Yamaha), Ivano Van Erp (VRT Yamaha) en Amandine Verstappen (New Bike Yamaha).

LEES MEER  Eerste manche WMX en EMX125 is afgelast in Maggiora!

André Mathieu, de trotse beheerder van MX Lierneux, is blij met de nieuwe samenwerking: “Dit is een mooie nieuwe stap in onze ontwikkeling. Met Yamaha als onze hoofdsponsor kunnen we een nieuw tijdperk inluiden voor MX Lierneux. Samen zetten we MX Lierneux nog steviger op de kaart als het kloppende hart van de Belgische en internationale motorcrosswereld.”

Ook Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branch Benelux, is opgetogen over de samenwerking. Hij vertelt: “Met dit nieuwe hoofdsponsorschap bevestigen wij als Yamaha Motor Europe, branch Benelux opnieuw onze toewijding aan de sport, en onze voortdurende inzet om zowel de sport als haar rijders naar een hoger niveau te tillen.”

Meer informatie over het circuit, de openingstijden en mogelijkheden vind je op de website van MX Lierneux.

Foto’s: Yamaha, Corentin Picard, FB Pierre-Yves Jeholet Bis

 

 

 

 

Uw reacties

Ook te lezen

  • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

    VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

    Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …
  • Gajser op de pole in Maggiora voor Herlings en Bogers

    Gajser op de pole in Maggiora voor Herlings en Bogers

    In Maggiora heeft Tim Gajser zijn vijfde pole-postion van het seizoen veroverd. De Sloveen won de kwalificatiewedstrijd tijdens de tiende wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MXGP voor Jeffrey Herlings en …
  • Everts pakt zijn tweede pole in de modder

    Everts pakt zijn tweede pole in de modder

    Voor de tweede keer dit jaar heeft Liam Everts de “RAM Qualifying Race” gewonnen. De 19-jarige crosser wist tijdens de Italiaanse Grand Prix te winnen op zaterdagmiddag voor Simon Langenfelder …
  • Dean Gregoire keert ziek naar huis

    Dean Gregoire keert ziek naar huis

    Na een keurige zesde tijd in de tijdtraining moet Dean Gregoire zich afmelden voor de wedstrijden. De Brabander is te ziek om tijdens de zevende wedstrijd van het Europees Kampioenschap …