Interview met Stefan Everts: ‘Liam zit weer in een positieve flow’

Interview met Stefan Everts: ‘Liam zit weer in een positieve flow’
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Liam Everts kan een positieve balans opmaken van de eerste helft van het MX2-wereldkampioenschap. Onze landgenoot staat op dit moment op de vierde plaats in het voorlopige klassement en kwam in Maggiora dicht bij een derde overwinning van het seizoen.

Hij verloor van Sacha Coenen met hetzelfde aantal punten als zijn teamgenoot in het officiële KTM-team. Een Italiaanse GP die Liam zeker in een positieve spiraal nieuw leven inblaast nadat hij een kleine lege passage had gemaakt in de GP’s die volgden zijn twee opeenvolgende overwinningen in Trentino en Agueda.

‘De GP van Maggiora was erg positief voor Liam,’ vertelde zijn vader Stefan Everts aan onze collega’s van Gatedrop.com. ‘Hij heeft veel mooie dingen laten zien tijdens deze 10de GP van het seizoen. Hij was echt terug in een winnende gemoedstoestand. Voor mij is hij terug waar hij moet zijn, dat wil zeggen voor hem. Ik hoop dat hij de rest van het seizoen in deze positieve trend kan blijven en resultaten kan behalen die aan zijn ambities voldoen. Op de GP’s voor Maggiora was hij duidelijk niet op zijn best. Hij vocht vooral tegen zichzelf. »

‘Zijn halfslachtige prestaties op een paar GP’s, die hij volgens mij vooral aan zichzelf te danken heeft, aan dingen die hem in zijn hoofd bezighielden. Maar dat is de leercurve, zo is het,’ vervolgt Stefan. ‘Hij slaagde erin om het tij te keren in Letland, ook al was het uiteindelijk slechts voor de 5e en 4e plaats. Maar voor mij was het een groot keerpunt en een grote overwinning op zichzelf. En nu, als hij weer op het podium staat in Maggiora, wordt hij mentaal nog sterker, en dat is waar we naar op zoek zijn. »

LEES MEER  Haiden Deegan zegeviert ook in Southwick

Het WK gaat dit weekend verder met het Indonesische dubbelspel in Lombok. Met Sacha Coenen, de winnaar van de laatste twee GP’s, zijn broer Lucas, de winnaar van de vorige 3 GP’s, en Liam Everts, winnaar van twee opeenvolgende GP’s, wonnen onze 3 landgenoten dit seizoen in de MX2 niet minder dan 7 opeenvolgende GP’s.

De Belgische motorcross is zeker weer in de aandacht gekomen door de talentvolle rijders en dus kijken we uit naar het vervolg.

Uw reacties

Ook te lezen

  • Vanluchene wint thuis GP zijspannen

    Vanluchene wint thuis GP zijspannen

    De Belgen Vanluchene/Janssens hebben de tweede heat en daarmee de GP van Lommel gewonnen. Achter hen eindigen de broers Bax gevolgd door Wilkinson/Millard in een derde plaats. Ook deze manche …
  • VIDEO: Highlights MXGP Indonesië 2024

    VIDEO: Highlights MXGP Indonesië 2024

    Het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 was dit weekend voor de eerste keer dit jaar te gast in Indonesië. Het werd perfect weekend voor Husqvarna want Kay de Wolf wint beide manches …
  • Bax wint de eerste heat GP zijspan Lommel

    Bax wint de eerste heat GP zijspan Lommel

    De terugkeer van de gebroeders Bax blijkt wederom een succes. Zij hebben de eerste heat van de GP zijspannen in Lommel gewonnen. Gevolgd door de combinatie Vanluchene/Janssens die op een …
  • KNMV Dutch MX Nationals in Halle alsnog afgelast

    KNMV Dutch MX Nationals in Halle alsnog afgelast

    Op het laatste moment heeft de HALMAC een bittere pil te slikken gekregen. De wedstrijd van de KNMV Dutch MX Nationals is op het laatste moment afgelast. Door hevige regenval …