Jenairo Beerens beresterk in Overloon

Jenairo Beerens beresterk in Overloon
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Afgelopen zaterdag kwam de MX2 jeugd voor de vijfde maal dit seizoen in actie om te strijden voor de punten voor het kampioenschap in deze klasse. De wedstrijd op circuit Duivenbos leverde een internationaal podium op. Jenairo Beerens was deze dag de sterkste en won beide manches. De Belg Lars Huysmans deed goede zaken in de strijd om de titel. Zelf werd Huysmans tweemaal tweede en dus ook tweede in het dagklassement. Hiermee profiteerde hij goed van het uitvallen van Amani Saraç. De laagste trede op het erepodium was voor de Duitser Philip Garcke met een derde en vierde plaats in de manches. Voor dit weekend staat er voor de MX2 jeugd een doubleheader op het programma. Zaterdag is er een wedstrijd in Leusden en op zondag wordt er gestreden om de punten in Hummelo.

Eerste manche
Het was Vanschooren die de beste start had voor Huysmans, Beerens en Saraç. In de eerste ronde werd de top vijf door elkaar gehusseld. Bij de volgende doorkomst was het Huysman aan de leiding voor Beerens, Sarac, Vanschooren en Garcke. Vanschooren moest de vierde plaats snel aan Garcke laten en daarachter volgde op ruime afstand van Vegchel. Door een val van Huysmans kreeg Beerens de koppositie als het ware cadeau. Huysmans viel hierdoor terug naar de vierde plaats. Ook Beerens wist de leidend positie niet vast te houden door een val. Het gat met Garcke en Huysmans was echter al groot zat om zijn weg te vervolgen als tweede. Saraç had nu de leiding. Snel reed Beerens terug toto aan het achterwiel van Saraç waar Saraç te maken kreeg met een vastloper. De weg was voor Beerens nu vrij en hij won dan ook de manche. Huysmans was voorbij Garcke gegaan en volgde als tweede. Garcke pakte de derde plaats. Vanschooren zag de finishvlag als vierde en ruim daarachter volgde Van Vegchel.

Tweede manche
De strijd zat vooral vooraan in de manche. Huysmans pakte de kopstart voorgaren, Viggo Dral. Beerens, van Vegchel en Joshua Steensels. In de eerste volle ronde was het Garcke die in de problemen kwam en buiten de top vijf viel. Beerens spoedde zich naar de derde plaats voor van Vegchel en Lucas Larmit. Na drie ronden was het van Vegchel die onderuitging en terugviel en Beerens nam de leiding over. Huysmans bleef de gehele manche in het wiel van Beerens. Hij kwam Beerens echter niet meer voorbij en Beerens werd dan ook als eerste afgevlagd voor Huysmans. Ruim daarachter eindigde Dral op een mooie derde plaats voor Garcke. Vanschooren werd nu vijfde.

Eerste manche:
1. Beerens 20.36.499, 2. Huysmans (Bel) +32.101, 3. Garcke (Dui) +40.713, 4. Vanschooren (Bel(, +1:07.952, 5. Van Vegchel +1:36.091, 6. Larmit +1 lap, 7. van den Heuvel +1 lap, 8. Steensels (Bel) +1 lap, 9. Aico de Meersman (Bel) +1 lap, 10. Xen de Meersman (Bel) +1 lap.

Tweede manche:
1. Beerens 20:39.010, 2. Huysmans (Bel) +1.499, 3. Dral +1:16.136, 4. Garcke (Dui) +1:19.250, 5. Vanschooren +1 lap, 6. Larmit +1 lap, 7. Van Vegchel +1 lap, 8. van den Heuvel +1 lap, 9. Steensels (Bel) +1 lap, 10. Aico de Meersman (Bel) +1 lap.

Dagklassement:
1. Beerens 120, 2. Huysmans (Bel) 108, 3. Garcke (Dui) 97, 4. Vanschooren (Bel) 92, 5. Larmit 86, 6. Van Vegchel 86, 7. van den Heuvel 89, 8. Steensels (Bel) 76, 9. Aico de Meersman (Bel) 76, 10. Xen de Meersman (Bel) 68.

Netto-tussenstand:
1. Huysmans (Bel) 415, 2. Saraç 386, 3. Van Vegchel 359, 4. Beerens 348, 5. Larmit 330, 6. Steensels (Bel) 306, 7. Dral 304, 8. van den Heuvel 284, 9. van der Laan 258, 10. Xen de Meersman (Bel) 253.

Door: Maycel de Bruijn
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

  • Mikkel Haarup valt net naast het podium in Lombok

    Mikkel Haarup valt net naast het podium in Lombok

    Mikkel Haarup van Monster Energy Triumph Racing heeft tijdens de MXGP of West Nusa Tenggara een uitstekende vierde plaats in het algemeen klassement behaald, gelijk in punten met de nummer …
  • Vanluchene wint thuis GP zijspannen

    Vanluchene wint thuis GP zijspannen

    De Belgen Vanluchene/Janssens hebben de tweede heat en daarmee de GP van Lommel gewonnen. Achter hen eindigen de broers Bax gevolgd door Wilkinson/Millard in een derde plaats. Ook deze manche …
  • VIDEO: Highlights MXGP Indonesië 2024

    VIDEO: Highlights MXGP Indonesië 2024

    Het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 was dit weekend voor de eerste keer dit jaar te gast in Indonesië. Het werd perfect weekend voor Husqvarna want Kay de Wolf wint beide manches …
  • Bax wint de eerste heat GP zijspan Lommel

    Bax wint de eerste heat GP zijspan Lommel

    De terugkeer van de gebroeders Bax blijkt wederom een succes. Zij hebben de eerste heat van de GP zijspannen in Lommel gewonnen. Gevolgd door de combinatie Vanluchene/Janssens die op een …