Maxime Lucas naar DVS Racing TM

Maxime Lucas naar DVS Racing TM
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Zowel Dirk Van Summeren van DVS Racing als Maxime Lucas hadden zich de start van het seizoen wellicht anders voorgesteld. Dirk landde steun van de TM-fabriek met als opdracht een  selectie jongeren klaar te stomen voor de EK’s. Maxime Lucas bleef bij zijn Franse team, om ook de EMX125 te gaan betwisten.

Maar nog voor er een meter kon gereden worden zag DVS zijn beste jongere geblesseerd uitvallen en bovenop dat alles ook nog eens mismeesterd werd. De invallers die hem werden toegewezen bleken geen van allen  het gewenste niveau te halen.

Fabrikant TM zag met lede ogen aan hoe de blessurelast een degelijke opstart in het water deed vallen.

Voor Lucas begon het seizoen veel te laat. Zijn Franse Tech32 team bleef in gebreke. Lucas moest met totaal versleten materiaal van 2023 zijn plan trekken. Toen de nieuwe motor er uiteindelijk wel kwam verwachtte het team dat Maxime bij zijn eerste EK gensters  zou slaan. Op een motor die hij  niet eens fatsoenlijk ingereden had.

Dit leek wel een doodlopende straat voor zowel Van Summeren als Lucas. Maar  uiteindelijk klaart alles op. Maxime Lucas en zijn Franse team bereikten een akkoord om  de samenwerking stop te zetten. En eenmaal die wettige zekerheid gingen DVS en Lucas samen aan tafel zitten. Een akkoord lag voor de hand en Dirk maakt zijn ambitie om een Belgisch talent aan te trekken hard.

Voor TM zal het ook een opluchting zijn dat er nu betere tijden aanbreken want niemand ontkend het talent van Maxime Lucas.

LEES MEER  KNMV Dutch MX Nationals in Halle alsnog afgelast

Met TM topmateriaal en de begeleiding van DVS kan Maxime stressvrij zijn seizoen redden. Vergeet niet dat Lucas bij de jeugd gelijke tred hield met kleppers als Jarne Bervoets en Douwe Van Mechelen die nu door breken in het EMX125.

Dirk Van Summeren: “Ik ben zo tevreden dat we nu een talentvolle Belgische rijder aan ons team kunnen toevoegen. We vertrekken dit weekeinde al naar Italië. Daar kan Maxime de hele week intensief trainen om op zondag zijn eerste race op TM te rijden in Magiora. Daarna gaan we alles netjes op een rij zetten om te zien hoe het seizoen verder loop. Maar eerst en vooral wil ik Maxime bevrijden van alle zorgen die dit nefaste voorseizoen hem bezorgde. We nemen hem alleen mee zodat hij zonder druk aan de motor kan wennen. Hij zal dan vanzelf plezier in het rijden krijgen en ik ben er zeker van dat hij zijn zelfvertrouwen behoorlijk kan op krikken. En dan komt de rest vanzelf.”

Foto’s: DVS Racing

Uw reacties

Ook te lezen

  • Torre Van Mechgelen uitgeschakeld voor EK en WK finale

    Torre Van Mechgelen uitgeschakeld voor EK en WK finale

    Een bittere pil voor Torre Van Mechgelen want hij zal het FIM Junior World Championship en de EMX85 finale moeten missen. De KTM-rijder ging afgelopen weekend onderuit in Litouwen. De …
  • Jago Geerts en Brent Van Doninck over hun comeback

    Jago Geerts en Brent Van Doninck over hun comeback

    Zowel Jago Geerts als Brent Van Doninck keerden met blessures terug van de eerste GP en moesten langdurig revalideren. Gisteren vertelden de twee motorcrossers op de regionale tv-zender RTV hoe …
  • Calvin Vlaanderen op het MXGP podium

    Calvin Vlaanderen op het MXGP podium

    Na bijna twee jaar (24-07-22) stond Calvin Vlaanderen weer op het podium. Na twee keer een vierde plaats te hebben gescoord in Indonesië werd de Yamaha-rijder derde in het dagklassement. …
  • Geen laaglanders rechtstreeks naar EMX85 finale

    Geen laaglanders rechtstreeks naar EMX85 finale

    De halve finale van het Europees Kampioenschap ‘Central Europe’ en ‘North-East’ in Šiauliai is gewonnen door Hayden Statt. De Brit werd vierde en eerste waarmee hij de dagzege pakte voor …