MON: Geen maat op Sem Taspinar

MON: Geen maat op Sem Taspinar
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Na ruim een maand mocht afgelopen zaterdag de MX2 jeugd weer strijden om de kampioenpunten. Op het circuit van Cuijck organiseerde MAC Wanssum hun jaarlijkse motorcross. Het was Sem Taspinar waar wederom geen maat op stond. Met tweemaal ruim 47 seconden verschil won de Buitenhuis Racing-rijder beide manches en mocht hij plaatsnemen op de hoogste trede van het erepodium. Op basis van de tweede manche behaalde Jenaire Beerens de tweede plaats. Met een derde en tweede plaats in de manches bleef hij de Duitser Jaden Wendeler voor. De tweede manche was eveneens beslissend in de strijd om de vierde en vijfde plaats. Het was de Belg Lars Huysmans die Amani Saraç in deze strijd de baas bleef. De volgende wedstrijd in dit kampioenschap staat aanstaande zaterdag op het programma op het Circuit van MSV Overloon.

Eerste manche
Het was Huysmans die de beste start had en halverwege de eerste ronde de leiding had. Daarachter volgden Taspinar, Wendeler, Xander Vanschooren en Saraç. In de tweede ronde wist Taspinar de koppositie over te nemen en hij pakte gelijk een voorsprong. Beerens was in deze ronde begonnen aan zijn opmars en kwam nu als vijfde door. Huysmans kwam in de volgende ronde in de problemen en viel terug naar de achtste plaats. Beerens zette zijn opmars door en ging voorbij Saraç en Vanschooren. Saraç was voorbij Vanschooren gegaan en lag nu opnieuw op de vijfde plaats. Dit gebeurde al ver achter Taspinar die al een voorsprong had van ruim acht seconden. Vanschooren verloor hierna ook de vijfde plaats aan Luca van der Laan, maar hij kreeg deze ook weer snel terug doordat van der Laan in de problemen kwam. Vooraan werd het nimmer meer spannend. Taspinar was heer en meester en won de manche. Wendeler had de gehele manche een voorsprong van een zes seconden op Beerens en werd tweede. Beerens reed weg van Saraç om als derde de finishvlag te zien. Ruim daarachter knokte Huysmans zich voorbij aan Verschooren.

LEES MEER  Gebroeders Townley aan de start in Halle

Tweede manche
Het was opnieuw Huysmans met de beste start voor Taspinar, Roan van Vegchel, Beerens en Wendeler. Nu sloeg Taspinar nog sneller toe en hij pakte in de eerste ronde de leiding. In de volgende ronde gingen Beerens en Wendeler voorbij aan Van Veghel en Huysmans. Taspinar was inmiddels al weer weg en hij pakte alleen maar meer voorsprong om de manche opnieuw te winnen met 47 seconden voorsprong. Wendeler wist tot halverwege de manche in het spoor van Beerens te blijven. Vervolgens moest hij Beerens toch enkele seconden voorsprong toestaan en het was dan ook Beerens die de tweede plaats vast wist te houden. Huysmans, Van Vegchel en Saraç streden om de vierde, vijfde en zesde plaats. Huysmans wist uiteindelijk de vierde plaats vast te houden. Saraç ging voorbij aan Van Vegchel en werd vijfde.

Eerste manche:
1. Taspinar 18:51.157, 2. Wendeler (Dui) +47.459, 3. Beerens +53.113, 4. Saraç +1:16.460, 5. Huysmans (Bel) +1:23.668, 6. Vanschooren (Bel) +1:30.141, 7. Dral +1:32.389, 8. Van Vegchel +1:33.248,9. Steensels (Bel) +1 lap, 10. Larmit +1 lap.

Tweede manche:
1. Taspinar 20:36,095, 2. Beerens +47.521, 3. Wendeler (Dui) +1:05.641, 4. Huysmans (Bel) +1:21.535, 5. Saraç +1:31.670, 6. Van Vegchel +1:32.544, 7. Vanschooren (Bel) +1:44.223, 8. Steensels (Bel) +1 lap, 9. Dral +1 lap, 10. Larmit +1 lap.

Dagklassement:
1. Taspinar 120, 2. Beerens 104, 3. Wendeler (Dui) 104, 4. Hutsmans (Bel) 92, 5. Saraç 92, 6. Vanschooren (Bel) 84, 7. Van Vegchel 82, 8. Dral 78, 9. Steensels (Bel) 76, 10. Larmit 70.

LEES MEER  Colt Nichols verlaat vroegtijdig Beta

Bruto-tussenstand:
1. Huysmans (Bel) 395, 2. Saraç 384, 3. Van Vegchel 345, 4. Dral 324, 5. Larmit 310, 6. Steensels (Bel) 282, 7. van der Laan 258, 8. van den Heuvel 253, 9. Serneels (Bel) 249, 10 Beerens 228.

Door: Maycel de Bruijn
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

  • Camden McLellan is er weer bij in Lombok

    Camden McLellan is er weer bij in Lombok

    De Zuid-Afrikaanse Triumph-rijder kwam naar ten val tijdens de Grote Prijs van Portugal en brak daarbij zijn kuitbeen. Hij moest een aantal wedstrijden missen om te kunnen revalideren maar er …
  • Gebroeders Townley aan de start in Halle

    Gebroeders Townley aan de start in Halle

    Komend weekend gaan de KNMV Dutch MX Nationals verder op het circuit van Halle. Tijdens deze wedstrijd zien wij Levi en Jaggar Townley in actie op het ‘Circuit De Kappenbulten’ …
  • FOTO: de eerste beelden vanuit Lombok

    FOTO: de eerste beelden vanuit Lombok

    Dit weekend zit de toppers van het WK motorcross in Zuidoost-Azië. In Lombok wordt alles in gereedheid gebracht om er een prachtig tweeluik van te maken. Wij serveren jullie alvast …
  • VIP Café GP Lommel uitverkocht!

    VIP Café GP Lommel uitverkocht!

    Vaste bezoekers van MXGP Flanders vinden steeds beter de weg naar de VIP formules. Het bewijs: het VIP Café in Lommel is voor deze editie al helemaal uitverkocht. Gelukkig is …