Alles wat je moet weten van de MXGP of Flanders in Lommel

Alles wat je moet weten van de MXGP of Flanders in Lommel
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Dit weekend beleeft ons land een absoluut hoogtepunt met de MXGP of Flanders in Lommel. Het is sinds jaar en dag de zwaarste race op de kalender en het circuit boezemt ontzag in bij alle motorcrossfans. Wij nemen alle details door  zodat je een gans weekend met volle teugen kan genieten van motorsport op het hoogste niveau.

Naast de reeksen MXGP en MX2 zullen ook de mannen uit de EMX250 en EMX open aanschuiven op het startrooster.

Waarom ga je zeker naar Lommel?

Wel, daar zijn verscheidene redenen voor. Vooreerst is Lommel de zwaarste race van het jaar. Mens en machine worden tot het uiterste gedreven in het mulle zand van de Heeserbergen. En dan zijn er de Belgen die in de MX2 meedoen voor de knikkers. We gingen even narekenen en kwamen tot de conclusie dat Lucas Coenen, Liam Everts en Sacha Coenen maar liefst 8 van de 13 GP’s op hun conto schreven.

Lucas Coenen is in een rechtstreeks duel betrokken met zijn teammaat Kay de Wolf met als inzet de wereldtitel. Hij staat 46 punten achter op de Nederlander maar blijft keihard werken om die kloof te dichten. In het zand van Lommel en voor eigen volk kunnen de Belgen altijd wat meer en dus gokken wij op een nieuwe Belgische zege in Lommel.

Bovendien is Brent Van Doninck er weer bij in de MXGP-klasse, hij liet zien in Tsjechië dat hij klaar is voor een goede score in Lommel. In de zwaarste klasse is er net als in de MX2 een flinke strijd aan de gang tussen de drie tenoren Tim Gajser, Jorge Prado en Jeffrey Herlings. Die laatste lijkt de man in vorm en als de beste zandrijder ter wereld zal hij zeker voor het maximale gaan in Lommel. Vorig jaar won Romain Febvre de GP voor Jorge Prado en Glenn Coldenhoff.

LEES MEER  Valin wint, Van Erp derde voor Valk

De GP of Flanders is een erg goed georganiseerde MXGP waarbij niks aan het toeval wordt overgelaten. Johan Boonen en zijn team hebben letterlijk bergen werk verzet om het jullie zo aangenaam mogelijk te maken.

De Camping

In 2024 geven we er terug een stevige lap op!  Op de nieuwe locatie met meer mogelijkheden bouwen we langzaam maar zeker aan een gezellige setup.  Koffiebar, gezellig eethoekje maar ook zeker een nieuwe – uitgebreide – party-zone! De zone is wat verder van het circuit maar we voorzien shuttles die je er razendsnel heen brengen.

Op de camping zijn douches en toiletten voorzien en is er, 24u/24u toezicht. Inpluggen op het elektriciteitsnet gaat hier niet.

Een camping ticket bij GP Flanders is per plaats die je voertuig inneemt, ongeacht het aantal personen in het voertuig. Tickets kunnen online besteld worden, maar je kan ze ook nog ter plaatse aankopen. De camping opent op vrijdag 26 juli 2024 om 9u, en je kan aanmelden tot middernacht.

Hoe geraak je in Lommel?

Het motorcross-terrein bevindt zich aan de Westkant van Lommel, in Industriepark Balendijk.  ZET JE GPS AF in de buurt van Lommel, en volg de signalisatie van het evenement. Onze medewerkers begeleiden je zodra je in de buurt van onze parkings bent.

Adres:  Marie Curiestraat 24, 3920 Lommel

De timing op zaterdag

08:20 EMXOpen Free practice 20 mins
08:50 EMX250 Group1 Free practice 20 mins
09:20 EMX250 Group 2 Free practice 20 mins
09:50 EMXOpen Qualifying practice 25 mins
10:30 MX2 Free practice 25 mins
11:00 MXGP Free practice 25 mins
11:30 Onboard Camera 15 mins
12:20 EMX250 Group 1 Qualifying practice 25 mins
13:00 EMX250 Group 2 Qualifying practice 25 mins
13:40 MX2 Time practice 25 mins
14:15 MXGP Time practice 25 mins
15:00 EMXOpen Race 1 25 mins + 2 laps
15:45 EMX250 Race 1 25 mins + 2 laps
16:35 MX2 RAM Qualifying Race 20 mins + 2 laps
17:25 MXGP RAM Qualifying Race 20 mins + 2 laps

LEES MEER  Pauls Jonass op een Japanse fabrieksmotor in 2025?

De timing op zondag

09:45 EMXOpen Race 2 25 mins + 2 laps
10:25 MX2 Warm-up 15 mins
10:45 MXGP Warm-up 15 mins
11:30 EMX250 Race 2 25 mins + 2 laps
13:15 MX2 Race 1 30 mins + 2 laps
14:15 MXGP Race 1 30 mins + 2 laps
16:10 MX2 Race 2 30 mins + 2 laps
17:10 MXGP Race 2 30 mins + 2 laps

Party

Yes – de legendarische campingparty staat als vanouds terug op het programma.  Op de nieuwe locatie wordt de party nog iets uitgebreider dan voorheen, dit jaar met een mengeling van live-muziek en onze vaste sfeermakers:  DJ Vaneigens!

Mindervaliden

Voor de minder mobiele cross-fan, is er een verharde parking voorzien, vlakbij het crossterrein. Je kan deze bereiken door je mindervaliden-kaart te tonen aan onze (parking)controleurs.

Via verharde wegen kan een specifiek mindervalidenplatform naast het parcours bereikt worden, nét naast onze VIP Tent.

Kettingzagen

Dit laten we niet toe.  Ook al lijkt het sfeer te brengen, meer dan 80% van de bezoekers vinden het gewoon niet aangenaam.  Daarnaast wordt er hard gewerkt aan het reduceren van het motorgeluid,  ter bescherming van de motorcrossterreinen.  Op deze manier meer geluid produceren is volgens ons dus niet meer van deze tijd!

Foto’s: Huub Munsters

Uw reacties

Ook te lezen

  • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Turkije

    VIDEO: Qualy Highlights MXGP Turkije

    Tijdens de achttiende Grand Prix van het seizoen startten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist te winnen voor landgenoot Lucas Coenen (foto). Gajser …
  • Tim Gajser pakt zijn achtste pole van het seizoen

    Tim Gajser pakt zijn achtste pole van het seizoen

    Tijdens de achttiende Grand Prix van het seizoen start Tim Gajser vanaf de pole-position. De Honda-rijder wist de wedstrijd over 20 minuten en twee ronden te winnen voor Jorge Prado …
  • Everts wint, Langenfelder bokt De Wolf tegen de grond

    Everts wint, Langenfelder bokt De Wolf tegen de grond

    Voor de derde keer dit jaar heeft Liam Everts de “RAM Qualifying Race” gewonnen. De 20-jarige crosser wist tijdens de Grand Prix van Turkije te winnen voor Lucas Coenen en …
  • Valin wint, Van Erp derde voor Valk

    Valin wint, Van Erp derde voor Valk

    Tijdens de tiende wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc heeft Mathis Valin de eerste manche gewonnen. De Kawasaki-rijder wist de Yamaha-rijders voor hem te verschalken in de eerste ronde waarna …