Calvin Vlaanderen op het MXGP podium

Calvin Vlaanderen op het MXGP podium
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Na bijna twee jaar (24-07-22) stond Calvin Vlaanderen weer op het podium. Na twee keer een vierde plaats te hebben gescoord in Indonesië werd de Yamaha-rijder derde in het dagklassement. Andrea Bonacorsi reed dan weer zijn beste reeks van het seizoen en werd de eerste manche vijfde. Beide KEMEA Racing-rijders vertellen hier over de eerste wedstrijd in Lombok.

#10 CALVIN VLAANDEREN
“Ik ben heel blij. Eindelijk sta ik op het podium. Mijn eerste dit jaar. Mijn eerste sinds juli 2022 in Lommel. Hier heb ik keihard voor gewerkt. Er valt nu best wel een last van mijn schouders. In de eerste reeks kwam ik goed terug en had ik weer een leuk duel met Seewer. De tweede reeks was niet simpel na die val omdat mijn handschoenen vol modder hingen. Maar ik kon toch nog naar de vierde plaats opschuiven. Ik wist dat dat genoeg was voor het GP-podium. Een dikke merci aan mijn team, mijn familie en mijn vriendin voor al hun harde arbeid en steun. Het is fijn dat ik hen nu iets kan teruggeven.”

#132 ANDREA BONACORSI
“Al bij al was het een goed weekend. Op zaterdag heb ik vooral de flow van het circuit proberen te ontdekken. Een negende plek in de kwalificatie was dus oké. De eerste reeks was top. Goede start, bijna hele race P6 gereden en dan in het slot nog naar P5 kunnen klimmen. Mooi. Wanneer ik vooraan kan starten, kan ik ook vooraan meestrijden: dat weet ik nu. De tweede reeks begon vrij goed, maar dan ging ik onderuit. Daarna was het een strijd, het ontbrak me aan energie. Volgende week is het de bedoeling om hier twee goede reeksen te rijden.”

LEES MEER  FOTO: De GP van België zijspannen in Lommel

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

Uw reacties

Ook te lezen