X

VIDEO: De botsing tussen Andrea Adamo en Liam Everts

Tijdens de tweede reeks MX2 in Lombok gingen de twee ploegmaten Andrea Adamo en Liam Everts flink met elkaar in duel. Die eindigde in tranen toen de twee kemphanen tegen elkaar botsten en tegen de grond gingen.

Eerst trok regerend wereldkampioen Andrea Adamo ten aanval en bemachtigde het plekje van Liam Everts maar die liet het hier niet bij en counterde vrijwel meteen. Daarmee was de strijdbijl nog niet begraven want enkele bochten later ging het tweetal opnieuw met elkaar in de clinch met de crash tot gevolg.

Andrea Adamo over het incident:Ik was snel vanaf het begin van de tweede reeks, maar ik was een beetje agressief tegenover mijn teamgenoot. Ik had moeten wachten. Ik denk dat het een race-incident was en vanaf dat moment ben ik sterk doorgereden om terug te komen naar P2.

In het KTM-kamp konden ze zich wel de haren uit het hoofd rukken. We kunnen ons niet voorstellen dat er na de race geen hartig woordje gesproken werd tussen de twee piloten en hun meerderen. Je kan het duel herbekijken via onderstaande video.

Foto: Ray Archer
Tekst: Danny Hermans