X

Brent van Doninck dicht bij top tien in Zweden

Brent van Doninck van JM Racing Honda kwam dicht bij de top tien in de vijftiende ronde van het MXGP wereldkampioenschap in Uddevalla, Zweden. Van Doninck wist als elfde en twaalfde te finishen in de manches en werd elfde in het algemeen klassement.
Door de hevige regenval op vrijdag was het circuit op zaterdag glad met verraderlijke harde sporen.

Van Doninck gebruikte zijn tijd in de trainingen om te wennen aan het circuit en wist in de tijdtraining een twaalfde tijd neer te zetten. Hij eindigde ook als twaalfde in de kwalificatieheat en keek vol vertrouwen uit naar de manches op zondag.

In de eerste manche ging Van Doninck redelijk van start en kwam net binnen de top vijftien uit de eerste ronde. Met een goed ritme wist hij zich binnen een paar ronden op te werken naar een elfde plaats. Brent had zijn zinnen gezet op de top tien maar slaagde er niet in om een extra positie te veroveren omdat de baan moeilijk te passeren was. Na een sterke rit kwam hij als elfde over de finish.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een elfde plaats uit de eerste ronde. Hij werkte zich op naar een tiende plaats en wist deze een aantal ronden vast te houden. Hij begon druk uit te oefenen op de negende rijder en probeerde hem te passeren. Hij kwam in botsing met de rijder en crashte. Hierdoor verloor hij twee posities en moest hij genoegen nemen met de twaalfde positie. Van Doninck eindigde als elfde in het algemeen klassement.

Max Werner kwam uit in de EMX250 klasse in Zweden. Werner wist in beide manches de leiding te pakken en reed in de eerste manche rondenlang aan de leiding. Hij kon dit niet vasthouden en viel tijdens de wedstrijd terug naar een tiende plaats. In de tweede manche ging het beter met Werner en reed hij een solide wedstrijd. Werner finishte op een goede zevende plaats en werd daarmee ook zevende in het dagklassement. In het EMX250 kampioenschap staat Werner op een tiende plaats.

Dit weekend neemt JM Racing Honda deel aan de Grand Prix van Nederland in Arnhem. Brent van Doninck rijdt in de MXGP-klasse en Max Werner in de MX2-klasse.

Foto’s: Fullspectrum