Coldenhoff over het missen van het podium in Arnhem

Coldenhoff over het missen van het podium in Arnhem
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Tijdens de Grand Prix van Nederland bracht Glenn Coldenhoff het publiek op de banken. Op zaterdag veroverde hij de pole-position en de volgende dag greep hij twee keer de FOX Holeshot Award. Voor eigen publiek bleef hij echter nipt naast het podium, hier doet ‘The Hoff’ zijn verhaal. Ook teamgenoot Brian Bogers blikt terug op de zestiende GP van het seizoen.

Glenn Coldenhoff:
“Het was een echt mooi weekend, en ik heb er echt van genoten. Als ik terugkijk op zaterdag met de overwinning in de kwalificatierace thuis, dan was het publiek zo ontzettend achter me. Het grootste pluspunt van dit weekend waren absoluut mijn starts, met drie holeshots. Dat was geweldig. Toen ik in de tweede manche de holeshot pakte, heb ik alles gegeven om een gat te slaan, maar de jongens drukten hard en waren op dat moment net wat sneller. Hoewel ik probeerde hen te volgen, trokken ze langzaam weg. Uiteindelijk vond ik een beter ritme – en vooral na Gajser’s fout wist ik dat ik hem moest passeren voor het podium. Ik heb alles gegeven. Het is zo jammer dat we het podium net hebben gemist. Ik denk dat we het verdienden, en het zou geweldig zijn geweest voor het thuispubliek, maar toch was het een heel positief weekend. Hoewel ik een beetje teleurgesteld ben met de vierde plaats overall, denk ik dat het geweldig was voor de fans en het hele team. We hebben een grote stap voorwaarts gezet, en we blijven bouwen. Ik kan niet wachten op volgende week, we gaan het opnieuw proberen.”

Brian Bogers:
“Het was een zwaar weekend. Ik denk dat ik de nasleep van de crash in Zweden heb onderschat. Ik voelde het de hele week, maar eigenlijk werd het in het weekend een beetje erger. Ik had pijn, maar ik denk dat ik het beste eruit heb gehaald. Dit is absoluut niet waar ik wil zijn, vooral omdat we in het zand reden en het mijn thuis-GP was. Maar ik heb mijn best gedaan. We gaan proberen deze week te herstellen en streven naar betere resultaten volgend weekend.”

LEES MEER  Nekwervelbreuk voor Everts maar heeft gevoel in alle ledematen

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Uw reacties

Ook te lezen