Moreau klaagt AMA en Feld Entertainment aan

Moreau klaagt AMA en Feld Entertainment aan
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Tijdens de eerste wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship 250SX East van 2020 in Tampa raakt Brian Moreau verlamd. De Fransman heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen de AMA Racing, promotor Feld Entertainment en de medische staf tijdens het evenement in Florida. Drie eerdere pogingen werden afgewezen maar de afgelopen dagen heeft de rechter de zaak aanvaard!

De zaak zal gaan over het feit dat Moreau nog minderjarig was toen het kampioenschap begon. Er is een ‘eigen risico’ ondertekend over het aanvaarden van verantwoordelijkheid voor risico’s maar dit is gedaan door iemand van het team en niet door een wettelijke voogd! De rechtbank in Florida zal moeten ophelderen of Moreau voldoende is geïnformeerd over de risico’s en of, in het geval van een minderjarige, de wettelijke voogden moeten worden geïnformeerd en de verklaring moeten ondertekenen.
De rechtszaak verwijst ook naar de nalatigheid direct na de valpartij. Ondanks de kritieke toestand van Moreau, en het feit dat hij de mensen van de EHBO direct vertelde geen gevoel te hebben wed hij zonder te stabiliseren van het circuit gehaald. Hij werd “als een lappenpop” van de baan gesleept waardoor de opgelopen blessure werd verergerd.

De rechtszaak van Moreau kan grote gevolgen hebben voor de beoefenaars van risicovolle sporten. Hoe groot worden de verantwoordelijkheden van organisatoren en medisch personeel voor het beschermen van de sporters?

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: KTM Media

LEES MEER  Kay Karssemakers over de MXGP China

Uw reacties

Ook te lezen