Jonny Walker schenkt Triumph eerste Enduro zege

Jonny Walker schenkt Triumph eerste Enduro zege
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Jonny Walker heeft een spectaculaire prestatie geleverd voor het Triumph Factory Racing Enduro Team door te domineren tijdens het Indoor Enduro of Champions-evenement in Newcastle, Engeland. Tijdens zijn eerste evenement op de TF 250 zette Walker een indrukwekkende prestatie neer, waarin hij zowel zijn vaardigheid als de capaciteiten van de motorfiets liet zien, om in elke race in de Utilita Arena bovenaan de uitslagenlijsten te staan.

Omdat Walker minder dan een maand geleden tekende voor het Triumph Factory Racing Enduro Team, bood de Indoor Enduro of Champions in Newcastle de 33-jarige de perfecte gelegenheid om zijn competitiedebuut te maken voor het team. De Brit, die de afgelopen weken de TF 250 heeft getest in de Verenigde Staten, liet in een mum van tijd zien hoe snel hij was op de technische hindernissen op de vloer van de Utilita Arena.

Jonny was de snelste in de tijdtraining en domineerde vervolgens de Superpole en verzekerde zich van de eerste startplaats voor de drie finales in de Prestige-klasse. De start van de eerste race verliep echter niet helemaal zoals hij het wilde. Nadat hij vast kwam te zitten in de eerste rotstuin, lag Walker op de derde plaats achter Harry Edmondson en meervoudig wereldkampioen Steve Holcombe.

Jonny nam zijn tijd en koos zorgvuldig zijn lijnen, waarna hij de twee concurrenten voor hem uitspeelde en een comfortabele marge opbouwde. Met een voorsprong van meer dan zeven seconden op de als tweede geplaatste Taddy Blazusiak behaalde Jonny zijn eerste racezege op de Triumph TF 250 in stijl.

Race twee was een kopie van de eerste. Walker beheerste zijn tijd en energie perfect en bleef in de openingsronde uit de problemen, waarna hij in de tweede ronde zijn tempo opvoerde en naar de leiding reed. Vanaf dat moment controleerde de regerend AMA EnduroCross-kampioen de race van voren, vermeed alle problemen en zorgde voor twee overwinningen uit twee races.

Jonny maakte de hattrick compleet door in race drie nog een masterclass indoor enduro racen af te leveren. Hoewel Jonny iets meer tijd nodig had om zich een weg te banen door de chaos van de openingsronden, kwam de Engelsman naar voren en begon hij zijn voorsprong uit te bouwen.

Walker kwam over de finish met nog een overwinning en maakte er een perfecte avond van in Newcastle met poleposition en drie racezeges, die zorgden voor een historische overwinning voor Triumph tijdens hun eerste competitieve enduro-uitstapje met de TF 250.

Jonny Walker: “Ik ben superblij met hoe de avond hier in Newcastle is verlopen. We hebben duidelijk nog maar een paar weken aan de motor gewerkt en in die tijd hebben we eigenlijk alleen maar wat aan de ophanging gedaan – we hebben de motor nog niet eens aangeraakt. Het voordeel van een goed team om je heen is enorm en zelfs in deze korte tijd hebben we een motor gemaakt waarmee je races kunt winnen. Er is nog genoeg werk te doen, maar we hebben de best mogelijke start gemaakt. Ik heb veel getest in Amerika, maar er gaat niets boven racen en daarom vloog ik terug naar Groot-Brittannië voor de Indoor Enduro of Champions. Ik wist dat het een goede race zou worden en we hebben laten zien hoe competitief we zijn met drie overwinningen uit drie races, maar we hebben ook veel geleerd en dat is superbelangrijk. De motor is zo goed en het team is geweldig, ik ben zo enthousiast dat ik nu vooruit kan kijken naar de toekomst en wat we samen kunnen doen.”

Paul Edmondson – Triumph Factory Racing Enduro Team Manager: “Het was een geweldige dag voor het Triumph Factory Racing Enduro Team. Wat een debuut voor de motor, vooral om hier te racen tegen rijders van het niveau van de Indoor Enduro of Champions. Het was de perfecte opwarmrace voor ons hier en zowel Jonny als de motor hebben perfect gepresteerd. Vanuit mijn oogpunt is het nu gewoon werken, werken, werken. We kijken nu al vooruit naar de eerste ronde van de EnduroCross in de Verenigde Staten en dan gaan we verder met het ontwikkelen van de motor en het afstellen van het hele pakket. Ik vind het geweldig om als teammanager terug te keren naar Amerika en ik kijk er echt naar uit om te zien wat we daar als team kunnen doen. Voorlopig rijden we slechts een paar rondes, maar het belooft een goede test voor de motor te worden. Daarna is het natuurlijk terug naar Europa voor SuperEnduro – spannende tijden!”

Resultaten – 2024 Indoor Enduro of Champions, Newcastle, Verenigd Koninkrijk

1. Jonny Walker (Triumph)
2. Taddy Blazusiak (Stark)
3. Brad Freeman (Beta)

Foto’s: Future7Media

Uw reacties

Ook te lezen