Published On: 29 november 2010

Toni Bou begon aan het nieuwe wereldkampioenschap X-Trial (Indoortrial) , zoals hij de editie 2010 had afgesloten: met een overwinning. Tijdens de eerste wedstrijd van het WK Indoortrial in Genua bleek de Catalaan de beste van de vier Spanjaarden, die onder mekaar de finale betwistten.

Voor Michael Brown, X-Trial debutant Jack Challoner en de Italiaanse wild-card rijder Francesco Lollita was de avond na de kwalificaties al over.

James Dabill en Takahisa Fujinami sneuvelden tijdens de last chance. Bij de Japanner gebeurde dat op een spectaculaire manier, toen hij over zijn stuur ging.

De strijd om de zege ging dus tussen Toni Bou, Albert Cabestany, Jeroni Fajardo en Adam Raga. Fajardo bleek al vlug de zwakste schakel en zou niet meer meespelen voor de zege. Dankzij een sterke halve finale had Bou al een optie genomen op de winst. Dat betekende dat Cabestany en Raga voor de tweede plaats vochten. De Sherco rijder reed een ijzersterke laatste ronde, zonder strafpunten. Een foutje van Raga besliste dan ook over de einduitslag.

Het gezegde “de eerste klap is een daalder waard” geldt zeker voor Toni Bou. De Montesa rijder gaat als leider het nieuwe jaar in. De volgende ronde van het WK X-Trial vindt op 22 januari plaats in Marseille.

Uitslagen:

Non-Qualifiers:
7: Michael Brown (GBR-Sherco) 8
8: Jack Challoner (GBR-Beta) 10
9: Francesco Iolitta (ITA-Sherco) 11

XQ-Qualification
1: Toni Bou (SPA-Montesa-HRC) 0
2: Adam Raga (SPA-Gas Gas) 0
3: Albert Cabestany (SPA-Sherco) 0
4: Takahisa Fujinami (JPN-Montesa-HRC) 0
5: Jeroni Fajardo (SPA-Beta) 6
6: James Dabill (GBR-Gas Gas) 7

XT-Trial

Semi-Final
5: Fujinami 13
6: Dabill 14

Final

1: Bou 9

2: Cabestany 12

3: Raga 14

4: Fajardo 28

Foto Credit: FIM Live/G2F Media