Published On: 24 oktober 2011

Het Honda World Motocross team is naar Japan afgereisd om daar te gaan testen met de 2012 fabrieks CRF450R. Omdat er niets gaat boven een racetest stonden Rui Gonçalves en Evgeny Bobryshev ook aan de start in Sugo waar een ronde van het Japanse kampioenschap werd verreden. De nieuwe CRF450R kende een geslaagde vuurdoop want Gonçalves won het eindklassement. Rui werd derde in de eerste manche en domineerde de tweede manche. Bobryshev werd in beide manches tweede, Akira Narita werd derde.

Boby en zijn teammaat zullen in Japan een intensief 5-daags testschema afwerken dat de ingenieurs van Honda Japan input moet geven om het spectaculaire 2012 prototype te te evalueren.

Rui Gonçalves: “Het gaf een gevoel om te winnen met de motor. Eigenlijk was het al van in Mont-Saint Guibert geleden dat ik nog een wedstrijd had gereden. In het begin was ik dan ook nogal stijfjes. In de tweede reeks ging het veel vloeiender en dat wierp zijn vruchten af.”

Evgeny Bobryshev: “Mijn raceresultaten waren niet geweldig! Ik had last van armpump in de eerste manche en in de twee verdraaide ik zelfs twee keer mijn knie. Het schema van het Japans kampioenschap is heel compact en je hebt weinig tijd om te wennen aan de omstandigheden. Maar het was zondermeer een heel belangrijke test voor de nieuwe moto en we zijn heel blij met deze basis; deze motor is echt speciaal! ik kan niet wachten om er meer over te weten te komen in de volgende dagen.”

Credit foto: Honda