Published On: 22 mei 2013

Na Foz in Brazilië was het ditmaal de beurt aan Barcelona. Voor het eerst in de geschiedenis waren de X-games te gast in Europa. Barcelona was de ideale locatie voor drie dagen van extreme sporten. Net zoals in LA kwamen alle sporten aan bod en namen de allerbesten deel aan het evenement. Sommige wedstrijden werden zelfs live in de states uitgezonden. Net zoals in de states heeft off-road ook een groot deel in de programmatie. Hieronder geven we je een overzicht wat er allemaal gebeurde in Barcelona.

Thuisrijder Edgar Torronteras zette de zaal in vuur en vlam voor de ‘best whip’ contest. Zelfs de live voting in de states volstond niet om Torronteras van zijn eerste gouden X-games medaille te houden. Jeremy ‘Twitch’ Stenberg werd tweede en Tom Pages derde. Oordeel hier zelf wie de beste whips gooide.

In de Step up competitie was het Ronnie Renner die aan de haal ging met de gouden plak. Hij versloeg in de finale de verassende Josh Hansen, die zich klaarblijkelijk op deze dingen heeft toegelegd nadat hij uit de SX series stapte.

Speed en Style zagen we een finale tussen Matt Rebaud en Mike Mason. Mason versloeg de Zwitser en won deze finale. In het duel voor de derde plaats versloeg Nate Adams nipt Andre Villa.


Bij de endurowedstrijd was de overwinning bij de vrouwen voor publiekslieveling Laia Sanz. Zij kwam bij de start ten val maar werd door het publiek naar voren geschreeuwd. Bij de mannen kregen we een spannend duel te zien tussen Mike Brown en Taddy Blasuziak. De Pool kwam in de slotronde echter ten val en moest de overwinning laten aan Mike Brown, die van start tot finish aan de leiding reed.