Published On: 11 maart 2018

Marvin VanLuchene en Ben van den Boogaart hebben vandaag de eerste ronde van het Belgisch Kampioenschap zijspancross weten te winnen. Door eerste en tweede te worden in de heats in Moerbeke-Waas kon team Vanluchene de allereerste overwinning van 2018 noteren.

In de eerste heat was er kopstart voor de Est Varik met zijn Letse bakkenist Daiders maar al snel kwamen VanLuchene/Van den Boogaart eraan voorbij. Varik werd wel nog tweede voor Jens Delmotte/Tom Verbrugghe die de Zwitserse broers Cuche achter zich hielden. Vijfde werden de Tsjechische broers Cermak die een kleine twintig meter na de start in de hekken belande en zo een inhaalrace moesten rijden. Santermans/Beleckas maakte een behoorlijke crash mee in de eerste heat en zij besloten na de finish ter controle richting het ziekenhuis te gaan en zodoende kon men de tweede manche niet van start.

De tweede manche leek na de start een simpele klus te worden voor Vanluchene/Van den Boogaart die binnendoor de kopstart pakte. Echter liep men in de eerste ronde muurvast in een diepspoor en moest men een inhaalrace rijden die nog werd beƫindigd op plek twee waardoor Marvin van Luchene en Ben van den Boogaart de dagzege konden grijpen. De Tjechische broers Cermak hadden nu geen ongemak door het hek in te vliegen bij de start en zaten op het vinkentouw toen team Vanluchene vast liep. Zij namen de eerste plek over en wonnen zo de tweede heat. Tweede werd dus team Vanluchene en derde werd wederom Jens Delmotte/Verbrugghe die nu de Est Varik die vierde werd in de nek had hijgen. Vijfde werden de Zwitsers Inderbitzin/Betschart.

Zo pakte Vanluchene/Van den Boogaart dus de winst in de allereerste BK, voor de Tsjechische Cermak broers en verrassend Jens Delmonte/Tom Verbrugghe die door in beide reeksen derde te worden deze plek ook mochten opeisen op het dagpodium.

De volgende ronde voor het BK zijspancross is op 29 april te Lommel.

Daguitslag BK zijspannen Moerbeke-Waas

Tekst: Emil Bilars
Foto: www.orangehat.nl