Published On: 8 oktober 2024

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en deden hiermee tevens goede zaken voor het kampioenschap. De Duits-Franse combinatie Prümer/Lebreton werd tweede met op drie Wijers/Van Hal.

Tim en Sem Leferink pakte de kopstart in heat 1 met al snel Hermans die hen op de hielen zat. Deze twee zijspannen, niet voor niks op één en twee in de stand om het kampioenschap, reden sterren van de hemel en bouwde halverwege race een grote voorsprong op. Hermans was echter nét de betere, ging Leferink voorbij en won met glans. Leferink liet het tempo op de tweede plek iets zakken en reed verstandig de heat uit. Op drie waren het dan Wijers/Van Hal die op het einde nog bijna Prümer in de nek kregen, maar de Duitser bleef vierde. Van Werven/Vincent werden na de nodige robbertjes knokken mooi vijfde met op zes Wisselink/Debruyne die zich ontdeden van Vos/Susebeek op zeven en Van de Lagemaat/Könst op acht.

De tweede heat begon dramatisch. Wisselink pakte de kopstart maar leek pardoes iets te zenuwachtig en remde wat eerder. Hier vloog Leferink dan tegen aan waarbij rijder Tim Leferink op zijn beurt de bakbeugel van de aanstormende Wijers in het stuur kreeg. Gevolg was dat zowel Leferink als Wijers flink over de kop gingen met de achterop komende Hermans die ook geen kant meer op kon. Voor team Leferink waren de druiven zuur. Rijder Tim Leferink had te veel pijn en men verliet de baan en scoorde dus 0 punten.

Hermans en Wijers konden nog wel door en zette de achtervolging in op het veld dat al het bos in was gedoken. Vooraan was het Wisselink die met Vos vocht om de eerste plek. Vos pakte een aantal ronden de leiding maar erna was het de Duitser Prümer die het voortouw nam. Echter waren Hermans/Van den Bogaart ontketend! Ze reden na de startmelée een dijk van een race en rolde het hele veld op en wonnen heel knap ook de tweede heat en hiermee ook de ONK te Lierop. Bovendien liep men zo ver uit in het kampioenschap dat men tijdens de finale in Valkenswaard al genoeg heeft aan een klein handje met puntjes om zich kampioen te noemen.

De Duitser Prümer bleef tweede en werd ook in totaal tweede in Lierop. Wisselink/Debruyne reden fantastisch en wisten hun kopstart verdiend om te zetten naar plek drie op de finish. Het beste resultaat ooit in een ONK heat voor team Wisselink en dat het naar meer smaakt blijkt uit het feit dat beide heren ook in 2025 samen aan de start zullen staan. Van Werven/Vincent werden vierde en miste op een haar na het podium. De laatste podium plek was namelijk voor Wijers/Van Hal. Nadat ze waren opgekrabbeld reden ze een knappe race die hen tot plek vijf bracht en dit was net genoeg voor plek drie in totaal.

Daguitslag ONK Lierop