Desalle positief na eerste GP-zege van 2012

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Clément Desalle’s eerste GP-zege van het jaar kon op geen beter moment komen. De Belgische rijder won in Agueda de eerste manche en werd derde in de tweede. Op een week van de Belgische GP in Bastenaken is Desalle nu dus onder stoom gekomen. Na afloop toonde de Rockstar Energy Suzuki-rijder zich duidelijk opgelucht.

Eindelijk win ik een GP en ook de eerste manche. Het is altijd positief om te winnen en het was goed al ben ik wel een beetje teleurgesteld over het tweede deel van de tweede manche omdat ik daar beter moet kunnen. In het begin van de manche verloor ik veel van m’n krachten omdat ik slecht was gestart en diep moest gaan om terug naar de voorhoede te raken. Toen Paulin en Antonio  later begonnen in te lopen op mij maakte ik een grote fout. Dat herinnerde me eraan dat ik voorzichtig moest zijn. Op twee wielen blijven was de boodschap. Het circuit was droger in de tweede manche en we hadden meer mogelijkheden om in te halen. Ik won hier nu voor het derde jaar op rij en dus kan je stellen dat ik wel van de Portugese GP en Agueda houd.”

Op een week van de Belgische GP in Bastogne blikte Desalle ook al eens vooruit naar z’n thuiswedstrijd in het WK. “Het is goed om nu thuis te kunnen rijden. Het is geweldig dat de GP terug naar Wallonië is gekomen want het is al van Namen (in 2007) geleden. Ik zal er m’n uiterste best doen en hoop alvast op goed weer. De afgelopen week was een moeilijke tijd voor m’n familie omdat we m’n grootvader  verloren met wie ik heel close was. Zelfs nu kan ik het niet geloven, het was moeilijk. Tijdens dit weekend heb ik af en toe aan hem gedacht omdat hij een positief ingesteld iemand was die ervan hield om mij op TV aan het werk te zien.

LEES MEER  VIDEO: Federica Sezzi, girl power bij HRC Honda

Dankzij z’n overwinning in Portugal klimt Desalle nu een plaatsje op in de WK-stand. De Rockstar Energy Suzuki-rijder is nu tweede met 258 punten, een achterstand van 37 punten op WK-leider Antonio Cairoli.

Foto:   Suzuki Racing/Ray Archer

Uw reacties

Ook te lezen