Published On: 8 maart 2015

Eerlijk is eerlijk, het was van de tijd dat JIMTV nog de X-Fighter vanuit Madrid op de buis bracht geleden, dat ik nog een volledige Freestyle wedstrijd van begin tot einde bekeek. M’n verbazing was dan ook groot toen ik de tricks zag die de huidige generatie stuntmannen uitvoerde. Het leek alsof de aarde en zwaartekracht niks meer met elkaar te maken wouden hebben en zo deze heren freestylers de vrije hand gaven om te stunten.

Het was dan ook een enorm prettige ervaring om de eerste ronde van de Red Bull X-Fighters te kunnen aanschouwen op RedBull.tv. Daarop zagen we het uitdraaien op een finale tussen Clinton Moore en Levi Sherwood. Beide zette een uitstekende runs neer die elkaar meer dan in evenwicht hielden. De jury stond dus ook voor de onmogelijke opdracht om uit deze twee kunstenaars op crossmotoren een winnaar aan te duiden. Uiteindelijk viel de keuze op Clinton Moore die daarmee zijn eerste overwinning in X-Fighters wist binnen te slepen!

Een dolgelukkige Clinton Moore, die voor de wedstrijd in Mexico nog nooit beter scoorde als 6de, wist na afloop het volgende te vertellen: ‘Het is een geweldig om daar op het podium te staan en te weten dat je gewonnen hebt! Vorig seizoen had ik hier echt een enorm slechte start en vandaag was het doel dan ook om in de top5 te finishen. Maar ik win hier gewoon de wedstrijd, woorden kunnen niet beschrijven welk gevoel dat mij geeft! In het verleden vertelde mensen me dat ik voornamelijk solide runs moest weten neer te zetten. Dat was dan ook het doel voor deze wedstrijd en dat plan is perfect gelukt’

Resultaat Red Bull X-Fighters Mexico City 2015[one_half]1. Clinton Moore (AUS)
2. Levi Sherwood (NZL)
3. Tom Pages (FRA)
4. Dany Torres (ESP)
5. Remi Bizouard (FRA)
6. Adam Jones (USA)[/one_half] [one_half_last]7. Javier Villegas (CHL)
8. Brody Wilson (USA)
9. Jeremy Rouanet (FRA)
10. Harry Bink (AUS)
11. Erick Ruiz (MEX)
12. Mat Rebeaud (SUI)[/one_half_last]

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Red Bull