X

Video: Donny Schmit geeft het goede voorbeeld

Sneeuw heeft bij ons meestal een slechte bijklank: koud, glad, gevaarlijk en vooral veel verkeersellende! Ironisch genoeg krijgen we er soms geen genoeg van, zoals op wintersport. Het hangt er maar vanaf hoe je het bekijkt. Dat vond ook Donny Schmit. De legendarische Amerikaan die naar twee wereldtitels reed. We hebben voor jullie een geweldige clip uit de oude doos opgediept waarin Donny zich kostelijk amuseert in de sneeuw. Alleen al bij het zien krijg je er ondanks de ijzige temperaturen een warm gevoel van!

Volgend seizoen is het trouwens precies 20 jaar geleden dat Schmit zijn eerste wereldtitel (125cc) won. Natuurlijk kon Donny, een karakterman buiten categorie, ongelofelijk hard met een motor rijden. Veel mensen zullen hem echter vooral herinneren als een eenvoudige, vriendelijke jongen die tijd maakte voor z’n fans.

Schmit was amper 29 toen hij stierf aan een zeldzame bloedziekte. De voormalige 125cc Supercross kampioen stierf onverwacht, uitgerekend de avond voor het AMA SX kampioenschap zijn thuisstad Minnesota zou aandoen. Op 20 januari kregen de 68.000 MX fans verzameld in de Metrodome een schok toen ze vernamen dat hun local hero er niet meer was. Het publiek eerde Donny met een minuut stilte.

#401, you’ll never be forgotten!

credit foto: AMA

Terrafirma 2 | Donny Schmidt from FoxHeadInc on Vimeo.