X

Monster Energy Super-X titel voor Reed!

Meer dan 25.000 luidruchtige landgenoten zagen hoe local hero Chad Reed zijn eerste titel op Kawasaki binnenhaalde. Reed stapte net voor de start van de Monster Energy Super-X series over van Suzuki op Kawa. Skippy won de afsluiter van het Australasian SX kampioenschap in Brisbane voor de Amerikaanse gastrijder Davi Millsaps en de Australiër Jay Marmont. De 18-jarige Amerikaan PJ Larsen was zesde.

In de eindstand over zeven races haalde Reed het met 21 punten voorsprong op Dan Reardon en Marmont.  Reed, de Amerikaanse outdoor kampioen van 2009, had het met momenten erg lastig in het Australiasian Super-X . Tegen alle verwachtingen in kwam de tweevoudige AMA Supercross kampioen zelfs onder druk te staan. Jay Marmont won twee wedstrijden  en Dan Reardon won er één.

In de Lites klasse won Kyle Cunningham, ook al een Amerikaan. Voor de titel in de Lites kwam de Yamaha piloot vier punten te kort op Matt Moss (Rockstar-Suzuki). James Stewart excuseerde in een filmpje voor zijn afwezigheid. Als vervanger was Joe-Gibbs-Racing kopman Josh Grant naar downunder gevlogen. Grant won makkelijk een kwalificatiereeks alvorens de op te geven. Tijdens de training was zijn Yamaha in neutraal geschoten en bij de daaropvolgende crash had hij zijn knie bezeerd.

Chad Reed:Ik wil Kawasaki en Monster Energy bedanken voor hun vertrouwen. We gaan er samen een fantastisch seizoen van maken. Ik weet dat we in dit kampioenschap hoogtes en laagtes hebben gekend, maar dat hoort er bij. Uiteindelijk heb ik gewonnen en dat is het enige dat telt. Het Super-X kampioenschap blijft groeien en ik ben blij dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen. Ik weet zeker dat het kampioenschap volgend jaar nog groter en beter wordt!”

450 Supercross Resultaten:

1 Chad REED (AUS-Kawasaki)

2 Davi MILLSAPS (USA-Honda)

3 Jay MARMONT (AUS-Yamaha)

4 Dan REARDON (AUS-Honda)

5 Daniel McCOY (AUS-KTM)

6 PJ LARSEN (USA-Kawasaki)

7 Tye SIMMONDS (AUS-KTM)

8 Michael BYRNE (AUS-Honda)

9 Cameron TAYLOR (AUS-Suzuki)

10 Michael ADDISON (AUS-Honda)

Eindstand – 450 Supercross:

1 Reed 157 ptn

2 Reardon 136 ptn

3 Marmont 134 ptn

4 Simmonds 122 ptn

5 McCoy 110 ptn

6 Mackie 88 ptn

7 Anderson 82 ptn

8 Taylor 81 ptn

9 Byrne 80 ptn

10 Marshall 69 ptn

Credit foto’s: Global Action Sports