X

Salonpraat 2010: Husaberg

In Salonpraat nemen we met een importeur de pols van de Belgische off-road. Husaberg wordt in België geïmporteerd door KTM Sport Motorcycle Belgium. We klopten nogmaals aan bij Marketing Manager Bart Vermeulen om het over Husaberg in België te hebben.

Welke was jullie bestverkopende off-road motor in 2009?

Bart Vermeulen: “2009 was een beetje een overgangsjaar waarin we alleen maar twee enduromodellen in het gamma hadden. De FE 450 was logischerwijze de bestverkopende Husaberg.”

De FE450 was de best verkopende Husaberg in België.

Wat is jullie belangrijkste off-road nieuwigheid voor 2010?

Bart Vermeulen: “We hebben eigenlijk drie nieuwigheden voor dit jaar. Bij de enduro’s komt er de FE 390 bij, waarmee we op een iets breder publiek mikken. Mensen die niet noodzakelijk wedstrijden rijden. Maar de handelbaarheid van de FE 390 is dusdanig dat je hem ook kan gebruiken voor Indoor Enduro of Extreme Enduro.”

“Met de FS 570 Supermoto hopen we Husaberg wat meer in het straatbeeld te zien. De FX 450 is een motor die ontwikkeld is voor de cross-country maar ook inzetbaar is als crossmotor.”

Wat verwachten jullie van de off-road markt in 2010?

Bart Vermeulen: “In België gaan we Husaberg verder in de markt zetten.  Husaberg is als merk een voortrekker. En onderscheidt zich met innovaties zoals het naar voor gekantelde motorblok. “

Hoe zien jullie de off-road markt het komende decennium evolueren?

Bart Vermeulen: “Husaberg zal altijd zijn eigen identiteit blijven behouden. Het mag dan al deel uitmaken van KTM, maar toch heeft het een geheel eigen stijl. Zowel qua concept als motorfiets, als qua huisstijl zal er altijd een onderscheid blijven bestaan tussen Husaberg en KTM. Toch wordt er qua research en development nauw samengewerkt met KTM.

Husaberg heeft ook in 2010 weer enkele toffe supermoto’s in het gamma.

Hoe belangrijk zijn sportieve successen, voor de verkoop in dit segment?

Bart Vermeulen: “Husaberg is geworteld in de competitie. Onze wereldtitels in de motorcross (met Joël Smets) en enduro hebben Husaberg een zekere notoriteit bezorgd. De competitie is dus wel degelijk belangrijk. Momenteel zijn we op internationaal vlak alleen actief in de enduro. Dat team wordt vanuit Zweden geleid.

Zijn jullie als importeur betrokken in de off-road sport in België?

Bart Vermeulen: “Vorig jaar hebben we als importeur gekozen om de FE 450 meteen in te zetten in wedstrijden. Wim Vanderheyden reed het BK Enduro en daarnaast een paar manches van het BK Motorcross. Dit seizoen gaat Wim terug van start in de E2 klasse van het BK Enduro.”

Foto credits: Husaberg