X

Samenwerking tussen De Carli Racing en Red Bull GasGas Racing wordt verlengd

De Carli Racing, een team dat ontelbare overwinningen heeft behaald sinds het in 2010 voor het eerst lid werd van de Pierer Mobility Group, zal Red Bull GASGAS Factory Racing in de toekomst leiden, aangezien er in de weken na het eindigen van het MXGP wereldkampioenschap 2023 een meerjarig contract werd afgerond.

De succesvolle samenwerking heeft tot nu toe negen wereldtitels opgeleverd – de meest recente vond plaats in september van dit jaar. Jorge Prado behaalde het eerste motorcross wereldkampioenschap voor GASGAS met veertien holeshots, elf poles, veertien motoverwinningen en zestien Grand Prix-podia. Prado en De Carli Racing zullen zich verenigen onder de Red Bull GASGAS Factory Racing-tent om die titel te verdedigen wanneer het nieuwe seizoen op 10 maart begint.

Pit Beirer (Motorsportdirecteur): “De Carli Racing heeft bewezen een ongelooflijk professioneel en bekwaam team te zijn dat integraal is voor onze organisatie. We hebben het geluk gehad om veel succes te delen en nu, met de toekomst in beton gegoten, kijk ik uit naar nog meer vreugde. Davide De Carli heeft bewezen een uitstekende teammanager te zijn sinds hij die rol voor het eerst op zich nam, en de line-up van rijders voor 2024 zit boordevol potentieel.”

Davide De Carli (Teammanager Red Bull GASGAS Factory Racing): “Ik ben blij om onze succesvolle relatie met GASGAS voort te zetten. De honderden medewerkers in de fabriek in Oostenrijk hebben zoveel vertrouwen in ons om resultaten te behalen, en we kijken ernaar uit om onze succesreeks voort te zetten als Red Bull GASGAS Factory Racing. Er is geen twijfel dat de toekomst er zeer rooskleurig uitziet – het zal snel tijd zijn om op het gas te gaan.”