X

Braziliaanse GP verhuist naar nieuwe locatie

De terugkeer van het WK motorcross in Brazilië werd vorig jaar een absoluut succes. Toch wordt dit seizoen Canelinha niet meer aangedaan. In de plaats komt Campo Grande in de staat Mato Grosso do Sul. De datum blijft ongewijzigd, het weekend van 21 en 22 augustus.

De keuze voor Campo Grande kwam er na overleg tussen Youthstream en de lokale promotor Bracco International. Beide partijen hebben ook een overeenkomst getekend tot 2014 in verband met de organisatie van MX GP’s in Zuid-Amerika en vooral Brazilië.  In Campo Grande zal niet alleen een nieuwe baan worden aangelegd, bijkomend voordeel is ook het vooruitzicht van droog weer in de maand augustus. Die weersbestendigheid was zeker een zwak punt in het geval van Canelinha! Voor deze GP is ook belangrijke steun voorzien vanuit de lokale overheid van de provincie Mato Grosso do Sul.

Frederico Carlo, de CEO van Bracco zei: “Mensen zijn echt gek van motorcross in Zuid-Amerika! We hebben alles ter beschikking om van de Motorcross GP’s hier een enorm succes te maken: de beste circuits en topaccommodatie. Rijders, teams, het publiek, sponsors, media en gaststeden… iedereen kunnen we in de watten leggen. Voor motorcross in het algemeen en de lokale piloten zijn dat geweldige vooruitzichten. Hierdoor kunnen we de sport laten groeien en ook sportief zal het niveau stijgen. Vanaf 2011 willen we minstens 2 GP’s per jaar in Zuid-Amerika op de kalender van het WK motorcross.”

Credit foto’s: CDS