X

De Bell legende gaat verder

Al meer dan 50 jaar staat Bell helmets synoniem voor hoge kwaliteit en veiligheid. De laatste tijd was Bell echter minder zichtbaar in de motorsector. Daar komt nu drastisch verandering want het merk met de herkenbare rode letters richt zich weer helemaal op de motorwereld. Het beste bewijs is het aantrekken van een nieuw boegbeeld sinds vorig jaar: James Stewart.

Recordhouder in wereldtitels

Natuurlijk wordt van een superster als Stewart altijd en overal het hoogst haalbare  verwacht, maar in dat opzicht maakt ‘Bubba’ bij Bell deel uit van een heel bijzondere familie. Er hebben namelijk meer wereldkampioenen Bell gedragen dan alle andere merken samen! Van motorcoss GP’s, Supercross tot MotoGP, overal hebben racelegendes hun vertrouwen gesteld in Bell. In de wegrace mannen als: Kenny Roberts, Eddie Lawson, Wayne Rainey en John Kocinski. Het rijtje off-road helden, mét de beroemde Moto helmen, is niet minder indrukwekkend: Joël Robert, Steve McQueen, Roger Decoster, Eric Geboers (Moto4!), Johnny O’Mara, Rick Johnson, Damon Bradshaw, Chicco Chiodi,  Jeremy McGrath (o.a.Moto6),  Chad Reed, Ricky Carmichael en James Stewart (Moto8)

Jeremy McGrath was jarenlang ‘Mister Bell’.

Veiligheid voor alles

De roots van Bell liggen echt in de competitie. De jonge Amerikaan Roy Richter was in de jaren dertig bezeten van alles wat met snelheid had te maken. Richter werkte in een speciaalzaak van auto-onderdelen Bell Auto Parts in het plaatsje… Bell, een voorstand van Los Angeles. Richter racete ook zelf en bouwde succesvolle racewagens. Met de verkoop van zijn persoonlijke raceauto kocht hij Bell Auto Parts over. In 1946 onderging hij een persoonlijke tragedie toen één van z’n beste vrienden om het leven kwam in een raceongeluk. Van dan af legde Richter zicht toe op het produceren van veiligheids-en beschermingsproducten. Weer met succes. Toen Cal Niday zwaar crashte tijdens de 500 mijl van Indianapolis liep hij een barst op in zijn schedel, maar zijn helm redde hem het leven. Die helm was een Bell. Met de jaren groeide de reputatie van Bell helmen nog meer, zowel op vier wielen als twee wielen. In die tijd droeg je dan ook geen helm, maar simpelweg een Bell!

Anno 2010 stelt Bell nog altijd compromisloos veiligheid als topprioriteit. Research en design werken samen om topproducten af te leveren. Uiterlijk onderscheiden Bell helmen zich door een vernieuwende eigen stijl zonder de modegrillen van het moment te volgen.

Credit foto’s: Supercross.com, Thor