X

Reacties na Valence

De eerste wedstrijden is het altijd gissen wie reeds in vorm is en wie niet. Sommigen willen in Bulgarije al topfit zijn en anderen opteren om pas te pieken naarmate het seizoen vordert. In deze voorjaarswedstrijden krijg je reeds een idee wie het rustig aan doet en wie er voluit voor gaat. Maar of ze allemaal tevreden zijn is een andere zaak. Hierondere enkele quotes na Valence.

Tony Cairoli (Red Bull-KTM) – Winnaar in MX1, twee reeksen gewonnen: “Mijn eerste wedstrijd in Valence was zeker geen slechte ervaring. Het was een goede voorbereiding en de omstandigheden waren helemaal anders dan in Mantova; een harde baan en een explosieve start. Dat soort afwisseling is in deze fase van het seizoen belangrijk.”
David Philippaerts (Yamaha-Monster Energy) -2de in MX1: “Ik ben heel tevreden over Valence, want het rijden ging super. Veel beter dan in Montevarchi verleden week! Op woensdag zijn we gaan testen met de vering en dat heeft enorm geholpen. We hebben wat veranderd aan de schokbreker, maar ook de andere setting voor de voorvork werkt prima. Ik voelde me helemaal thuis op de motor en ik kon zonder problemen mijn eigen ritme rijden.”

[singlepic id=953 w=450 h=300 float=center]
Steve Ramon (Teka-Suzuki WMX) – 3de in MX1: “Ik heb veel vertrouwen voor het nieuwe seizoen, daardoor kwamen de resultaten in Valence zeker niet onverwacht. In de eerste manche had ik last van opgepompte armen, maar met een paar veranderingen in de set-up voelde ik me de volgende reeksen heel goed op de motor. Ik kon telkens het tempo van Cairoli volgen zonder risico’s te nemen. De motor loopt goed en ik voel me sterk. We hebben nog enkele weken testwerk voor de boeg om helemaal klaar te zijn voor de eerste GP in Bulgarije. Begin deze week blijven we nog even in Frankrijk om enkele onderdelen te testen. Volgend weekend heb ik vrij.”

Ken Roczen (Teka-Suzuki Europe) – Winnaar in MX2: “Yep, dit was zeker een meevaller! Ik had nooit gedacht dat ik hier zomaar even ging winnen. Ik voelde me ziekjes vorige week en daardoor had ik niet veel gereden. Bovendien zat ook het weer tegen. Zowel ikzelf als de motor staan nu op een goed niveau. Nog niet waar we willen zijn voor Sevlievo en de eerste GP’s maar toch al redelijk competitief. Ik denk dat mijn grootste tegenstrever dit seizoen blessures zijn, al de rest heb ik zelf in handen.”

Gregory Aranda (Bud Racing-Kawasaki) – 9de in MX1, winnaar eerste reeks MX1: “Het deed ontzettend deugd om die eerste race te winnen. Daarme heb ik bewezen dat ik hetzelfde tempo als de toppers aan kan als ik een goede start heb. In de andere races had ik pech, zoals een steen die mijn voorrem beschadigde in de tweede race. Heel het weekend voelde ik me goed op de motor en dat bevestigde ook dat mijn fysieke conditie op dit moment in orde is.”

Jeffrey Herlings (Red Bull-KTM) – zesde in MX2: “Ik vond het wel fun in Valence. Op zaterdag had ik het moeilijk om in het juiste ritme te komen.Mijn starts waren zondag wel goed en het ging een pak beter omdat ik met meer vertrouwen rondreed.”

Clément Desalle (Teka-Suzuki WMX) – zevende in MX1: “Mijn eerste manche was de beste, toen werd ik derde. De tweede manche was ik slecht weg, maar ik werd nog vijfde uiteindelijk. In de laatste reeks pakte ik dan de kopstart maar na een paar rondes aan de leiding gleed mijn voorwiel weg. Ik kon terug in de top vijf rijden maar weer brak mijn motor uit. Deze keer schoof ik achteraan weg en ik klapte met mijn arm tegen de bandenmuur. Het deed wel pijn, maar gelukkig zijn alleen de spieren geraakt. Mijn volgende race is Hawkstone Park.”

Jeremy Van Horebeek (CLS-Kawasaki) – achtste in MX2: “Het gevoel op de motor was best goed, maar de baan lag er slipperig bij en ik wilde geen onnodige risico’s nemen. Dit was uiteindelijk ook onze eerste race, ik moet nog wennen aan de kracht van de motor daardoor maakte ik nog enkele fouten. Maar de motor is zo goed dat ik nauwelijks kan wachten tot de GP’s beginnen!”

[singlepic id=898 w=450 h=300 float=center]
Dennis Verbruggen (Nestaan-JM Racing-KTM) – 12de in MX2: “Eerlijk gezegd was ik redelijk zenuwachtig voor mijn eerste wedstrijd op de KTM! Ik heb ook nog niet zoveel uur motortraining op de teller staan, terwijl de meeste toppers nu zelfs al een paar races achter de rug hebben. Toch is Valence heel goed meegevallen. Mijn starts waren telkens goed en in de eerste reeks ging het zelfs boven verwachting vlot. Ik heb heel lang derde gehangen tot ik op het einde een paar plaatsen moest vrijgeven. In de tweede reeks was ik weer goed weg, maar ik had wat problemen met de respons op het gas.

Joël Roelants (Nestaan-JM Racing-KTM) – zevende in MX2: “Zaterdag ging het niet zo soepel, maar zondag was ik in het algemeen behoorlijk tevreden over het rijden. In de eerste reeks bleef mijn starthek één tot twee tellen staan zodat ik aan een inhaalrace moest beginnen. Van achter in het pak kon ik nog terugkomen tot de tiende plaats. In de tweede race was ik heel slecht weg, maar het rijden ging heel goed, zelfs beter dan in de eerste manche. Van de 20ste plaats kon ik nog naar 7 rijden. In de superfinale was ik wél goed weg. Deze keer was ik alleen wat te voorzichtig op de gladde stukken. In de tweede helft van de reeks ging het wat beter en kon ik wat goedmaken.”

Max Nagl (Red Bull-KTM) – achtste in MX1: “Ik heb er voor gekozen om dit seizoen rustig op te bouwen. Voor Valence was ik niet super gemotiveerd, ook omdat ik deze race echt als een training beschouw. Mijn starts waren ver van ideal, maar we weten wat hier van de oorzak is en met de nodige veranderen is dit snel te verhelpen.”

Ken De Dycker (Ricci Racing-Yamaha-Monster Energy): “Eigenlijk zijn we nog volop bezig met het ontwikkelen van de motor. Dat gaat de goede kant op, maar zo is het wel moeilijk om resultaten neer te zetten. Deze week en volgende week zouden er in principe onderdelen moeten binnenkomen zodat we verder kunnen testen. Volgend weekend rij ik het Italiaans kampioenschap in Castiglione del Lago.”

Marvin Musquin (Red Bull-KTM) – tweede in MX2: “Mijn starts waren prima vandaag en het was goed om de eerste reeks te winnen voor Shaun Simpson.  In de tweede reeks streed ik tegen Roczen, maar hij was net iets sterker. Tijdens de superfinale was het echt moeilijk om de concurrentie aan te gaan tegen de MX1’s. De omstandigheden ware nook redelijk gevaarlijk met de wind en de staat van het parcours.”

[singlepic id=877 w=450 h=300 float=center]
Georges Jobé (Fazza-KTM) over Kevin Strijbos – 22ste in MX1 en Anthony Boissière – 4de in MX1: “Met Anthony gaat het echt uitstekend. Hij is fysiek sterk en hij past zich goed aan wat betreft de overgang naar de 450. Ik ben er van overtuigd dat hij dit jaar nog mooie dingen gaat laten zien in het WK MX1. Kevin is een heel ander verhaal. Het draait vierkant op dit moment en we moeten blijven knokken om zijn vertrouwen op te krikken. Terug op topniveau komen is nooit gemakkelijk, maar ik weet dat zijn potentieel nog altijd intact is.”

Gauthier Paulin (Yamaha-Monster Energy) – vierde in MX2: “Voor mijn eerste race van het seizoen was het zeker niet slecht. Frossard was misschien wel de snelste vandaag en in de laatste reeks was er weinig verschil tussen ons. Met één of twee rondes extra had ik Steven nog kunnen inhalen en dan was ik de eerste MX2 tussen de 450s. Het was ook positief dat mijn laatste race de beste was. Mijn vorm is vrij goed en we evolueren zeker in de juiste richting.”