X

Adam Raga wil revanche in Madrid

Adam Raga (Gas Gas) bleeft tot nog toe onder de verwachtingen in het WK Indoor trial. Met nog twee wedstrijden te gaan in het SPEA FIM Indoor trial WK wil de Spanjaard nu zijn middelmatige prestaties achter zich laten. Dit weekend vindt de voorlaatste wedstrijd in Madrid plaats.

Als viervoudig wereldkampioen Indoortrial is Adam Raga niet gewend om naast het podium te eindigen. Raga’s WK Indoor campagne begon met een teleurstellende vierde plaats in Sheffield, daarna volgde een 2e plaats in Marseille. In Barcelona kon Raga echter niet eens tot de finale doorstoten. Een anonieme 7e plaats was het deel van de Catalaan in zijn thuisrace.

Het zit Raga niet mee, maar de Spanjaard blijft niet bij de pakken zitten.

Drama en ongeloof in Barcelona

“Ik weet dat ik gewoon niet goed genoeg reed” zegt Raga over zijn seizoensbegin. “In Barcelona had ik mechanische problemen en was ik niet in staat om me te kwalificeren. Dat neemt echter niet weg dat ik in de andere wedstrijden niet goed genoeg was. Het is gewoon teleurstellend. Het voelde vreemd aan toen ik in Barcelona niet eens de finale haalde. Het feit dat zoiets in eigen land gebeurde maakte het allemaal nog een beetje erger. Op het moment dat ik aan de laatste sectie ging beginnen, brak mijn achteras. Ik kon gewoonweg niet geloven dat die as zomaar in twee brak. Het ongeloof had de bovenhand op de ontgoocheling.”

Ondanks de tegenvallende resultaten heeft Raga niets veranderd aan zijn voorbereiding. De Catalaan bleef hard trainen en hoopt dat zijn vormgebrek maar een tijdelijk fenomeen was. “Ik heb niks veranderd en bleef alles doen zoals ik het voordien al deed. Na Barcelona trainde ik gewoon verder zoals ik het altijd al deed.” Raga werkt nu nauw samen met zijn nieuwe teamgenoot bij Gas Gas, James Dabill. Ook al staat de Brit voor Raga in de WK Indoor trial tussenstand, toch is er geen rivaliteit tussen de twee Gas Gas rijders. “James is een goede kerel, hij doet gewoon zijn best zoals de andere jongens. Het goede aan trial is dat je altijd tegen de sectie rijdt en nooit tegen een persoon.” Aldus Raga.

Tijdens de openingsronde van het WK indoor in Sheffield.

De hamvraag is natuurlijk of Raga in staat zal zijn om tijdens de voorlaatste WK Indoor trial wedstrijd in Madrid zijn seizoen een nieuwe wending kan geven? “Ik hoop dat ik weer op het podium zal staan, want daar is toch mijn plaats. Met de nieuwe regels is het echter moeilijk te voorspellen of dat ook gaat lukken.” Raga maakt zich ook niet teveel illusies meer over zijn kansen in het kampioenschap. Gevraagd naar zijn ambities voor de eindstand antwoordt hij “Ik zou al blij zijn met een derde plaats.”

Credit foto’s: Ray Archer