X

Brent Van Doninck kijkt terug op Halle

Het ONK Halle beloofde een spannende krachtmeting tussen de beste Belgische 85cc rijder Brent Van Doninck en zijn Nederlandse leeftijdsgenoten. Zover kwam het nooit hoewel de KTM piloot uit Herentals de pole pakte in de kwalificaties voor Jeffrey Ebbers en Micha-Boy De Waal.

Brent: “In de eerste reeks was ik goed weg aan het hek maar ik ging de bocht in midden in het pak. Ik kon redelijk snel naar de vierde plaats rijden en daarna ging ik naar twee. Toen ging ik in de fout en ik kreeg de motor niet meer aan de praat. Ik heb bijna een ronde stilgestaan! Wanneer ik eindelijk terug kon vertrekken was het natuurlijk te laat, ik kwam als dertiende binnen.”

De tweede manche begint vergelijkbaar, met een snelle reactie aan het hek waarna Van Doninck terrein verliest. In de tweede ronde ligt hij nog achtste, maar Brent heeft het juiste ritme te pakken en maakt ronde na ronde tijd goed op leider De Waal.  Brent komt zelfs tot op de tweede plaats in het wiel van Micha-Boy. Dan maakt hij weer een fout, omdat Brent de voorbije week ziek was, is het vat nu definitief af. De jonge Belg komt binnen op drie na De Waal en Brian Bogers om zo de zesde plaats in de eindstand te pakken.

Credit foto: Ronnysfoto.nl